Obitelji Butković 5.000 kuna! Riječanin iz Kanade kupio fotografiju na aukciji koju je na Facebooku organizirao riječki novinar!

Nekoliko dana u “riječkoj” Facebook grupi “Volim grad koji teče” trajala je aukcija fotografije “Mrtvi kanal” autora Ivice Brusića Bruje koja prikazuje prekrasno  središte Rijeke fotografirano s Delte

“Početna cijena 0 kuna…,tko ponudi najviše – njegova je.”, tim riječima oglasio je 14. listopada aukciju svoje fotografije u Facebook grupi “Volim grad koji teče” Ivica Brusić Brujo, poznati novinar i “admin” te popularne grupe na najvećoj društvenoj mreži.

Odlučio je Brujo na taj način i sam pomoći obitelji Butković koja je u subotnjem požaru svoga stana na Gornjem Zametu ostala bez svega što su imali.

(VIDEO) Riječani izgubili sve u požaru ali ne i vjeru u dobre ljude: ‘Voljela bih da djeca provedu Božić u svom domu’

(FOTO, VIDEO) DRAMA U RIJECI: Stradala dva psa, tinejdžer u zadnji tren spasio bolesnu baku

(VIDEO) ISPOVIJEST RIJEČANINA: ‘Nestalo je sve što smo 20 godina gradili, u šoku sam’

Riječka humanitarka traži dobrovoljce: pomozimo riječkoj obitelji koja je u požaru ostala bez svega

“Ovo sam fotografirao prije par godina s Delte. Aukcija traje do 17.10. 2019. u podne”, pojasnio je Brujo pravila, a onda je počela licitacija koja je popraćena velikim zanimanjem članova grupe koji se nisu ustručavali komentirati tijek aukcije, ohrabrivati ponuđače ali i kuditi sve one iz “uvaženih društvenih struktura” koji bi po mišljenju nekih trebali biti zainteresirani za akcije ovakvoga tipa – a nisu?!

Nakon nekoliko dana, najizdašnijom ponudom pokazala se ona Vedrana Čabrijana, Riječanina koji već neko vrijeme radi i živi u Kanadi, a izlicitirani iznos novca – 5.000 kuna – iznimno je visok za jednu prekrasnu fotografiju koja prikazuje vedutu najljepšeg grada na svijetu.

Vedran Čabrijan (Foto: Facebook)

“Čast mi je što sam te upoznao…i nadam se da ćemo se upoznati i uživo. Mira Butković … Koliko ima divnih ljudi… divnih Riječana…
Sliku šaljem u Kanadu Vedranu, a Vedran će se povezati s Vama u vezi predaje izlicitiranog iznosa za obnovu vašeg doma…
A kada se sve sredi… kada se popituraju zadnji kvadrati zida… ja ću vam osobno doći jednom svojom fotografijom ukrasiti vaš novi dom”, napisao je Brujo u svome komentaru, oduševljen više nego uspješnim završetkom ove aukcije koja je još jednom pokazala da ljudskost itekako postoji u ovome našem svijetu i u našem gradu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari