EVO DETALJA NATJEČAJA

Objavljen javni natječaj za financiranje projekata i programa iz područja zdravstva, socijalne zaštite i unapređenja kvaliteta života

Foto: Hrvoje Skočič/ Riportal

Grad Rijeka je putem Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života objavio Javni natječaj za financiranje projekata i programa iz područja zdravstva, socijalne zaštite i unapređenja kvalitete života u 2024. godini.

Cilj ovog natječaja je unapređenje kvalitete života građana odnosno zaštiti i unaprijediti zdravlje građana, unaprijediti socijalnu zaštitu pojedinih posebno osjetljivih skupina građana, unaprijediti pružanje kvalitetnih socijalnih usluga, unaprijediti preventivnu zdravstvenu zaštitu s ciljem smanjenja učestalosti bolesti u čijem nastanku i tijeku značajnu ulogu imaju različita za zdravlje rizična ponašanja, promovirati zdrave stilove života te unaprijediti zaštitu životinja, zaštitu prava potrošača i civilnu zaštitu.

Pravo sudjelovanja u Javnom natječaju imaju udruge građana te vjerske zajednice koje ispunjavaju svojstva prihvatljivih prijavitelja sukladno odredbama dokumentacije za provedbu natječaja, a financirati odnosno sufinancirat će se sljedeća područja: socijalna zaštita i socijalna djelatnosti, zaštita tjelesnog i mentalnog zdravlja, skrb za životinje, zaštita i spašavanje, unapređenje kvalitete života.  

Za financiranje odnosno sufinanciranje projekata i programa iz navedenih područja Grad Rijeka je u proračunu osigurao 725.000,00 eura. Minimalni iznos koji se dodjeljuje pojedinom projektu /programu iznosi 1.000,00 eura, a maksimalni 115.000.00 eura. 

Prijave projekta/programa se dostavljaju poštom ili osobno u zatvorenoj omotnici na adresu GRAD RIJEKA, Pisarnica – Titov trg 3, 51000 RIJEKA s naznakom “Javni natječaj za financiranje projekata i programa iz područja zdravstva, socijalne zaštite i unapređenja kvalitete života u 2024. godini – ne otvarati”. 

Krajnji rok za prijavu, je petak, 1. ožujka 2024. godine, bez obzira na način dostave, odnosno i prijave upućene poštom trebaju biti dostavljene do navedenog roka.

Cjelokupan tekst Javnog natječaja u kojem se nalaze sve odredbe bitne za prijavu projekata/programa dostupan je i na portalu Grada Rijeke

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari