BIOOTPAD

Objavljen javni poziv Komunalca d.o.o. za dodjelu kompostera korisnicima na području Grada Opatije

Grad Opatija je u cilju unaprjeđenja sustava zbrinjavanja komunalnog otpada nabavio izvjesnu količinu kućnih kompostera koji će biti dodijeljeni na korištenje korisnicima javne usluge sakupljanja komunalnog otpada u suradnji s komunalnim društvom Komunalac d.o.o. Jurdani.

Cilj je kućnim kompostiranjem smanjiti udio biorazgradljivog otpada u miješanom komunalnom otpadu čime se smanjuje količina otpada u sivom spremniku, a što u konačnici znači manji ukupni račun za uslugu zbog manjeg broja pražnjenja. Ovaj način odvajanja otpada predstavlja i svojevrsnu prilagodbu obvezi odvajanja biootpada iz miješanog komunalnog otpada koja će započeti s prvim mjesecom 2023. godine, obzirom da će korisnici koji dokazano koriste komposter biti oslobođeni predaje bio otpada putem posebnog spremnika.

Prijaviti se mogu svi korisnici javne usluge koji imaju uvjete za držanje kompostera, a isti dobivaju na korištenje bez naknade isključivo za svrhu kompostiranja. Komposteri će se preuzimati na lokaciji komunalnog društva u Jurdanima 50/B, Jurdani ili za one korisnike koji nemaju mogućnosti prijevoza prema dogovoru na potrošnom mjestu. Prihvatljivi dokaz postojanja uvjeta za kompostiranje je fotografija lokacije na kojoj je planirana postava kompostera.

VIDEO DANA:

Trgovačko društvo KOMUNALAC d.o.o. pridržava pravo nadzora stvarnog korištenja dodijeljenog kompostera, oduzimanja kompostera korisniku koji komposter koristi u druge svrhe ili naknade štete za slučaj raspolaganja komposterom u koje druge svrhe osim kompostiranja (prodaja, preprodaja, darovanje ili dr. oblik otuđenja i sl.).

Zahtjev za dodjelu kompostera može se podnijeti na više načina:

1. Putem Ankete o zainteresiranosti korisnika za kompostiranje koja se nalazi na mrežnim stranicama www.komunalac-opatija.hr

2. Slanjem zahtjeva putem e-mail adrese info@komunalac-opatija.hr

3. Slanjem zahtjeva poštom na adresu Komunalac d.o.o., Jurdani 50/b, 51213 Jurdani

Zahtjev mora sadržavati osobne podatke korisnika usluge i adresu potrošnog mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari