PRIJAVITE SE

Objavljen je natječaj Grada Rijeke za stipendiranje učenika i studenata

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal
Grad Rijeka objavio je natječaje za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima, zatim studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima prema socijalnim kriterijima u školskoj/akademskoj godini 2021./2022.

Rok za podnošenje prijave

Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave Natječaja, odnosno 4. studenog 2021.Stipendije za darovite učenike i studente

Natječajem za darovite učenike i studente u školskoj/akademskoj godini 2021./2022. dodijelit će se ukupno 47 novih stipendija, od čega 14 stipendija za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i 33 stipendije za darovite studente.Temeljni kriterij za izbor korisnika stipendije je darovitost. Pristupnici natječaju boduju se prema uspjehu u obrazovanju, priznatim postignućima, te prema mišljenju profesora-mentora i rezultatima psihologijskog testiranja.Prijavu na Natječaj za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i za darovite studente pristupnik obavezno ispunjava u elektroničkom obliku na obrascu (on-line pristupnica) dostupnom na internetskoj stranici Stipendisti on-line prijava pristupnika, uz koju treba priložiti i potrebnu dokumentaciju.Uvjeti i kriteriji za stjecanje prava na dodjelu stipendija darovitim učenicima srednjih škola i studentima određeni su Odlukom o stipendiranju darovitih učenika srednjih škola i studenata, a čiji sastavni dio su Kriteriji za izbor korisnika stipendije Grada Rijeke.Stipendije za učenike i studente prema socijalnim kriterijima

Natječajem za dodjelu stipendija za učenike i studente prema socijalnim kriterijima u školskoj/akademskoj godini 2021./2021. dodijelit će se ukupno petnaest stipendija, od čega 11 stipendija za učenike srednjih škola i 4 stipendije za studente.Mjesečni iznos stipendije je 850,00 kuna i dodjeljuje se za 12 mjeseci školske/akademske godine.Broj stipendija te visinu mjesečnog iznosa stipendija za svaku školsku/akademsku godinu utvrđuje gradonačelnik Grada Rijeke na temelju Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima (Službene novine Grada Rijeke broj 10/16 i 19/19, i 12/21), a čiji sastavni dio su Kriteriji za stjecanje prava za dodjelu stipendije.

VIDEO DANA:

Stipendije studentima za deficitarna zanimanja

Natječajem za dodjelu stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke u akademskoj godini 2021./2022. dodijelit će se šest novih stipendija za studente koji se obrazuju za sljedeća deficitarna zanimanja:

  • Magistar/a logopedije – dvije stipendije
  • Magistar/a ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja – dvije stipendije
  • Magistar/a edukacije rehabilitacije – jedna stipendija
  • Magistar/a socijalne pedagogije – jedna stipendija

Mjesečni iznos stipendije je 1.100,00 kuna i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine 2021./2022.Tko se može prijaviti za stipendije i po kojim uvjetima?

Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu stipendije imaju učenici, odnosno redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište na području grada Rijeke.Svi ostali uvjeti, kao i kriteriji kojima pristupnici moraju udovoljavati navedeni su u uvjetima svakog pojedinog natječaja.

Grad Rijeka dodjeljuje stipendije za darovite učenike srednjih škola i studente od svog osnutka tj. od 1993. godine, a što je i danas dio strateškog cilja Živjeti u Rijeci 2030.Plana razvoja grada Rijeke 2021. – 2027. Time Grad Rijeka potvrđuje ostvarenje jednog od svojih prioriteta – ulaganje u znanje mladih.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari