PRIKLJUČITE SE

Objavljeno je Savjetovanje o Izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa na području grada Rijeke

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na stranicama e-konzultacija Grada Rijeke objavljeno je Savjetovanje s javnošću o nacrtu prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa na području grada Rijeke.

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno do 9. veljače 2023. godine. Na uključivanje u ovo Savjetovanje pozivaju se svi građani, posebice osobe s invaliditetom i vlasnici električnih vozila, studenti, građani koji imaju prijavljeno boravište u Rijeci te TD Rijeka plus d.o.o., no potiče se i ostala zainteresirana javnost da se u njegu uključi.

Na prijedlog nositelja izrade dopune akta/dokumenata Kluba vijećnika Možemo!, Akcije mladih i Unije Kvarnera Gradskog vijeća Grada Rijeke, odluka bi se izmijenila u smjeru dodatnog uređenja prava osoba s invaliditetom i vlasnika električnih vozila tokom punjenja automobila na besplatno parkiranje, uređenja prava na povlaštenu parkirališnu kartu, kao i dodavanja mogućnosti dodjele rezervirana parkirališna mjesta za namjenu zajedničkog korištenja električnih automobila na području grada Rijeke.

Prijedlozi izmjena Odluke o uređenju prometa

Nacrtom prijedloga Odluke o izmjenama dopunama Odluke o uređenju prometa na području grada Rijeke predlaže se:

  • dodatno uređenje prava osoba s invaliditetom i vlasnika električnih vozila tokom punjenja automobila na besplatno parkiranje,
  • drugačije uređenje tko izdaje povlaštene karte, prava fizičkih osoba na povlaštenu kartu, uređuje se tko ima uz fizičke osobe i obrtnike ima prava na povlaštenu kartu,
  • drugačije uređenje nadležnosti nad donošenjem odluke o Vrstama parkirnih karata te uvjeti za njihovo izdavanje odnosno korištenje,
  • dodavanje mogućnosti da se dodjele rezervirana parkirališna mjesta za namjenu zajedničkog korištenja električnih automobila na području grada Rijeke.

Kako se uključiti u savjetovanje?

Zainteresirana javnost se u postupak Savjetovanja može uključiti ispunjavajući online obrazac za sudjelovanje u savjetovanju, a može se uključiti i upisujući svoje primjedbe i prijedloge u polje za komentiranje u dnu stranice pojedinog savjetovanja. Proučite navedeni nacrt prijedloge izmjena i dopuna odluka i javite Vaše sugestije, primjedbe i prijedloge kako bi odluka bila što kvalitetnija u konačnici formirane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari