PRIJETEĆE PORUKE

Objavljeno prijeteće pismo Radio Rijeci: ”Čujem li još jednu tovarsku pjesmu, cijela redakcija ide u zrak!”

Foto: Riportal/Facebook

Maja Sever,  novinarka HRT-a i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, danas je na svom Facebook profilu objavila potresno prijeteće pismo koje je zaprimila redakcija Radio Rijeke, a koje su joj proslijedili kolege novinari.

Poruka se odnosi na nedavnu situaciju koja se dogodila u eteru radio Rijeke;

U eteru je zasvirala pjesma Vinka Coce “Kada umrem umotan u bilo” i izazvala val reakcija. Čim je pjesma zasvirala, na telefon i mail Radio Rijeke pristigla je lavina bijesnih komentara. Slušatelji su bili bijesni jer je Cocina pjesma jedna od popularnijih neslužbenih himni navijača Hajduka. I to je, blago rečeno, jako naljutilo navijače Rijeke.

U subotu je na ovaj slučaj reagiralo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pa su rekli da oštro osuđuju prijetnje kojima je njihova kolegica iz Rijeke izložena posljednjih dana.

No, čini se da ovoj drami još uvijek nije kraj; Sudeći po pismu koje je objavila Maja Sever, redakcija Radio Rijeke i dalje je na meti ljutitih slušatelja, a jedan od njih poslao je zabrinjavajuće pismo u kojem nije birao riječi:

Ovo je dio pisma koje mi je proslijedjeno, a primili su ga moji dragi kolege i kolegice na Radio Rijeci.
Ja uopće ne znam sto se uz ovo može napisati. Osim podrška i sva pomoć koju mogu pružiti.

Objavljuje Maja SeverUtorak, 30. ožujka 2021.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari