SUPER PRILIKA ZA STUDENTE

Od 1.listopada studenti riječkog Sveučilišta dobivaju besplatni upis u Sveučilišnu knjižnicu Rijeka

Foto: Facebook/ Sveučilišna knjižnica Rijeka

Na jučerašnjoj, 73. sjednici članovi Senata Sveučilišta u Rijeci usvojili su smjernice za racionalno gospodarenje energijom. U obrazloženju je istaknuto kako Sveučilište u Rijeci razumije da smo izloženi izazovima koje niti jedan pojedinac ili ustanova ne mogu sami prevladati, a posebno shvaćamo da ne možemo samostalno i bez potpore, politika i mjera europskih institucija i vlade Republike Hrvatske izbjeći sve posljedice velikog porasta cijena energenata i mogućih nestašica.

Međutim, razumijemo da možemo i trebamo preuzeti svoj dio odgovornosti te kao prvi korak donosimo smjernice za racionalno gospodarenje energijom. Dijelom smjernica postići ćemo trenutno smanjenje potrošnje energije i odgovarajuće uštede, a drugim dijelom smjernica intenzivnije ćemo i predanije raditi na prelasku na održive izvore energije i ostvarenju zelene tranzicije.

Važno je naglasiti da, odlukom Vlade RH da subvencionira troškove, neće doći do porasta cijene usluga Studentskog centra.

U sklopu svog izvješća rektorica je naglasila kako Sveučilišna knjižnica Rijeka u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci od akademske godine 2022./2023. osigurava svim studentima i studenticama Sveučilišta besplatan upis u knjižnicu. Studenti se u knjižnicu besplatno mogu upisati od 1. listopada 2022. Besplatan upis studenata dio je kontinuiranog procesa poboljšavanja dostupnosti knjižničnih usluga za studente, koji predstavljaju najveću i najznačajniju skupinu korisnika.

U nastavku sjednice potvrđen je izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Mati Tudoru i Miranu Hessu s Pomorskog fakulteta u Rijeci. Izbor u trajno umjetničko-nastavno zvanje redovitog profesora/profesorice potvrđen je prof. art. Marini Banić Zrinšćak i prof. art. Đorđu Jandriću s Akademije primijenjenih umjetnosti.

Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice/profesora potvrđen je dr. sc. Marini Bubonja Šonje s Medicinskog fakulteta u Rijeci, dr. sc. Ireni Jurdana i dr. sc. Goranu Vukeliću s Pomorskog fakulteta u Rijeci. Prvi izbor u umjetničko-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je prof. art. Hrvoju Urumoviću s Akademije primijenjenih umjetnosti.

Donesena je odluka o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja „Elementarna matematika za studente STEM područja“ Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Članovi Senata na jučerašnjoj su sjednici usvojili i zaključke 4. zajedničke tematske sjednice Senata i Savjeta Sveučilišta održane 12. srpnja 2022 na temu „Stanje i perspektive razvoja znanosti na Sveučilištu u Rijeci“.

Rujanska sjednica bila je prilika i za zahvalu dosadašnjim članovima Senata prof. dr. sc. Alenu Jugoviću, prof. dr. sc. Dušku Pavletiću, prof. dr. sc. Alenu Hostu, prof. dr. sc. Lidiji Vujičić i prof. art. Letriciji Linardić, kojima s 1. listopada 2022. prestaje mandat dekana/dekanice. Rektorica im se u ime članova Senata zahvalila na suradnji i doprinosu rada Senata te zaželjela puno uspjeha u svim daljnjim aktivnostima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari