ZA LJUBITELJE VINILA

Video | OD 5 DO 300 EURA! U Rijeci održan sajam ploča, evo koji su komadi najraritetniji a koji najskuplji

Ljubitelji vinila u velikom broju posjetili su 20. sajam ploča u Exportdrvu

Sada već tradicionalni sajam ploča došao je do svog 20. izdanja. Exportdrvo je vrvjelo od ploča i zaljubljenika u vinile.

”Dvadeseto izdanje djeluje impozantno i stvarno je u smislu kontinuiteta, devet godina zaredom, dvaput godišnje. Prvi sajam ploča krenuo je prije više od devet godina, u znatno drukčijem obliku. Dosta onako skromno, ja i prijatelj Roni koji smo to pokrenuli u Palachu u sklopu Impulse festivala, to nam je bilo kao neki moment gdje ćemo i mamac publike dobiti, sa jedno 5-6 izlagača, 200 ploča… Sad kada vidite da jedan izlagač ima po 200 i kusur ploča, onda je veliki odmak napravljen”, kaže organizator Željko Pendić za Kanal Ri.

U subotu se tako okupilo 28 izlagača, od čega čak 24 izvan Rijeke. Dobru ponudu pratila je i dobra posjećenost sajma.

“Ljudi dolaze, uz naravno cjenkanje, kupovanje, tu je i druženje i neki novi dogovor za akcije. Imamo štand od Po metra crijeva te je i glazbeno u smislu bendovski napredak po tom pitanju”, poručuje Pendić.

Šarolika ponuda odvela nas je čak do Japana. Zanimalo nas je u čemu je tajna?

”U samoj toj kvaliteti tih japanskih ploča, one su same po sebi drukčija izrada, vinil, kvaliteta, sama kvaliteta dolazi do izražaja. Neusporediv je zvuk, tko jednom proba japansku ploču”, kaže izlagač Siniša Skopal i otkriva kako tadašnja izdanja japanskih ploča izgledaju gotovo bolje nego sadašnja izdanja.

“U vrijeme bivše Jugoslavije svi smo htjeli imati neke japanske komponente, gramofone, bilo šta, a doći do ploča je bilo nemoguće.”.

Sajam ploča ima svoju vjernu publiku, a prema odazivu čini nam se svakim izdanjem sve brojniju. Potvrđuje to i Marin koji kako kaže, na svakom sajmu nesto kupi.

Raspon cijena je zaista širok.

“Od 5 eura doslovno pa sve do prvih izdanja nekih ploča 150 -200 pa čak i 300 eura, navodi Pendić za Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari