OD DANAS DO SUBOTE 3. RIK: Bogatstvu tema doprinose gosti-predavači Oliver Frljić, Neven Budak i Helena Popović

Foto: Ilustracija

 

Od danas do subote 7. studenog 2015. godine na Filozofskom fakultetu će se održati 3. interdisciplinarni studentski kongres.

Glavna tema ovogodišnjeg kongresa jest tematika Društva (ne)znanja. Kako navode iz organizacijskog odbora RIK-a, glavni motiv za ovogodišnju glavnu temu jest nedovoljno poticanje znanstveno-istraživačkog rada studenata za čime postoji potreba i interes, no proces zakazuje u primjeni.

Isto tako, problemi o kojima će se diskutirati jesu neinformiranost šireg građanstva o znanstvenoj perspektivi oko niza važnih društvenih pitanja, odvojenost akademske zajednice od ostatka društva te potreba veće suradnje studenata različitih fakulteta kako bi dodatno proširili svoja znanja.

Važna tema za sve studente jest i neusklađenost visokog obrazovanja i tržišta rada te slaba pripremljenost za rad u struci. Nastojat će se naglasiti potreba da studenti sami istraže što točno znači i podrazumijeva biti „društvo znanja“.

Tema kongresa biti će obrađena kroz četiri programske sekcije – edukaciju, medije, pravo i politiku te kulturu i umjetnost. Osim samog kongresa, održat će se pozvana predavanja

U četvrtak (5.11.) u 10.00h predavnaje “Nacionalno kazalište i nacionalna histerija” održat će Oliver Frljić intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci; u petak (6.11.) u 15.00 na temu “Strategija znanosti, obrazovanja i tehnologije i njezina implementacija” govorit će dr. sc. Neven Budak (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu); a u subotu (7.11.) u 10.00h o “Medijima između javnog i privatnog interesa” izlagat će dr. sc. Helena Popović (Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu).

Valja spomenuti i projekcije filmova te zabavu za studente.

 

[highlight]

Više o samom kongresu i programu možete saznati na stranici http://rik.sz-ri.com/hr/.

 

[/highlight]

Bruno Vignjević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari