OD FILMA PREKO ROBOTIKE DO BRIGE O ŽIVOTINJAMA: Otvorene su prijave za Zimsku školu u CTK Rijeka!

Foto: Ilustracija (CTK Rijeka)

U suradnji s Društvom za zaštitu životinja Rijeka, RI Eko i Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRima, za polaznike je pripremljeno čak devet radionica – od filma i animacije preko robotike i informatike do ekologije i brige o životinjama.

Od 27. prosinca do 12. siječnja održat će se Zimska škola u CTK Rijeka. Zanimljiva je to vijest i za vašu braću, sestre, prijatelje, mame, tate, bake, djedove… jer su pripremljene radionice za baš sve!

U suradnji s Društvom za zaštitu životinja Rijeka, RI Eko i Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRima, za polaznike je pripremljeno čak devet radionica – od filma i animacije preko robotike i informatike do ekologije i brige o životinjama.

Odmah nakon Božića i Sv. Stjepana, Zimsku školu otvaraju AnimatoRi koji će od 27. do 29.12. održati radionicu animiranog filma za učenike i učenice od 4. do 8. razreda.

Uz radionice izrade animiranog filma, u prvom tjednu provodi se i radionica micro:bit za sve na koju su, kao što i sam naziv kaže – pozvani baš svi. Početnici, napredni, djeca, mladi, odrasli, umirovljenici. Povedite svoje mame, tate, bake, djedove, prijatelje ili djecu i uz zabavu naučite programirati uz pomoć najmanjih robota na svijetu!

U prvom tjednu nove godine, od 2. do 5. siječnja, učenici i učenice od 1. do 5. razreda učit će o reciklaži i kreativnom iskorištavanju otpada na radionici Udruge RI Eko – Daj 5 za reciklažu.

Učenici i učenice od 1. do 4. razreda i njihovi roditelji saznat će što je sve potrebno našim psima da bi bili zdravi i sretni na radionici Male tajne za sretne njuškice koju u petak, 5. siječnja vodi Društvo za zaštitu životinja Rijeka.

Idući dan DZZŽ organizira posjet Azilu gdje će polaznici i njihovi roditelji imati priliku upoznati pse i saznati više informacija o akcijama koje DZZŽ redovito organizira.

Uz ekologiju i brigu o životinjama, učenici i učenice od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole učit će i o 3D modeliranju na radionici koja će biti održana od 3. do 5. siječnja.

Posljednji tjedan Zimske škole zatvaraju 4 radionice. U ponedjeljak i utorak, 8. i 9. siječnja AnimatoRi će održati likovno-animiranu radionicu „Što životinje sanjaju“ za učenike u učenice od 2. do 5. razreda.

Od ponedjeljka, 8. siječnja, do petka, 12. siječnja učenici od 2. do 5. razreda učit će upravljati mBot-ovima; učenici i učenice od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole učit će programirati Windows aplikacije u programu Visual Basic, a mladi od 16 do 30 godina pokazat će svoju kreativnu stranu na radionici izrade GIF-a.

Na radionice se možeš prijaviti putem obrasca na stranicama CTK Rijeka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views