VAŽNO

Od ponedjeljka u PGŽ-u strože epidemiološke mjere

Ilustracija: Riportal (M.L.)

Od ponedjeljka, 12. srpnja u Primorsko-goranskoj županiji uvode se strože epidemiološke mjere koje se odnose na održavanje javnih događanja i okupljanja.

Nužne epidemiološke mjere za područje županije uvode se na prijedlog Stožera civilne zaštite PGŽ-a, a vrijedit će do 31. srpnja.

Nužne mjere prvenstveno se odnose na zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 20 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom (u elektronskom iii pisanom obliku), a suglasnost za održavanje javnog događanja ili okupljanja je dao stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave na čijem području se javno događanje iii okupljanje održava.

VIDEO DANA:

Organizatori navedenih javnih događanja i okupljanja obvezni su najkasnije 7 dana prije održavanja javnog događanja ili okupljanja od stožera jedinice lokalne samouprave na čijem području se javno događanje iii okupljanje održava zatražiti suglasnost za održavanje, uz navođenje mjesta i vremena održavanja te okvirnog broja osoba koje će biti prisutne, a stožer je obvezan odgovoriti na zahtjev u roku ad 3 dana od dana njegovog zaprimanja. Stožer civilne zaštite Grada Rijeke može se kontaktirati putem e-maila stozer.cz@rijeka.hr.

Okupljanja vezana uz profesionalne umjetničke izvedbe i programe dozvoljena su ako su na njima prisutne samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom (u elektronskom iii pisanom obliku).

Organizatori profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa obvezni su Županijskom centru 112, najkasnije 3 dana prije održavanja okupljanja, putem elektroničke pošte rijeka112@civilna-zastita.hr dostaviti obavijest o održavanju u kojoj se navodi mjesto, vrijeme i okvirni broj osoba koje će biti prisutne.

Zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za provođenje pojačanog nadzora pridržavanja propisanih epidemioloških mjera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari