NAPOKON!

Od ponoći besplatno Krčkim mostom, traje “natjecanje” u ubiranju zasluga!

Pixsell

Naplata cestarine prestaje u 00:00 sati 15. lipnja, odnosno u ponoć s 14. na 15. lipnja

Do otoka Krka od ponedjeljka će se moći doći bez plaćanja mostarine, sukladno vladinoj odluci o prestanku naplate cestarine na Krčkom mostu.

U ponedjeljak, 15. lipnja, počinje primjena Vladine Odluke o prestanku naplate cestarine na Krčkom mostu. Naplata cestarine prestaje u 00:00 sati 15. lipnja, odnosno u ponoć s 14. na 15. lipnja, izvijestili su Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nakon što je na sjednici Vlade prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine, podsjetili su u priopćenju.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Iz Ministarstva prometa izvijestili su da će naplatne kućice do daljnjega ostati pred mostom, ali će rampe biti podignute i promet će se odvijati bez zaustavljanja.

Vozila u smjeru Krka prometnom regulacijom usmjeravat će se u dvije prometne staze, dok će vozila u smjeru kopna prometovati kao i do sada odnosno jednom prometnom trakom, stoji u priopćenju.

Horizontalna i vertikalna signalizacija bit će prilagođena i informirat će korisnike o novom režimu besplatnog korištenja Krčkog mosta, stoji u priopćenju.

Također, vozači se pozivaju da se, zbog što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika, pridržavaju ograničenja i prate prometnu signalizaciju, kao i poruke na info-displejima.

Zanimljivo, već nekoliko dana traje svojevrsno natjecanje u tome tko će ubrati više zasluga za ovaj događaj na kojeg su vozači, korisnici mosta, toliko dugo čekali.

Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je ministar prometa Butković za ponedjeljak ujutro pokušao sazvati svečano “otvorenje besplatnog prometa Krčkim mostom”, ali ga je veliki dio čelnika lokalne samouprave odbio uz prevladavajuće obrazloženje kako “ne žele sudjelovati u predizbornom ubiranju političkih bodova”.

Istovremeno, Primorsko-goranski savez (PGS) kojemu je bitka za besplatan prijelaz mosta dugo bio opsesivna tema političkog djelovanja, za večeras s početkom u 23:45 sati organizira događaj “Most za sve” na pristupu Krčkom mostu s riječke strane.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Čelnik te stranke Darijo Vasilić častit će pjenušcem, a na mostu će, ističu iz PGS-a, biti bikerice i bikeri iz Rijeke i okolice koji su također svojim akcijama “lipama na Krčki most” odigrali veliku, možda i presudnu  ulogu u “oslobođenju Krčkog mosts od naplate prijelaza”.

Ovime će se obilježiti konačni prestanak naplate Krčkog mosta, čemu je prije par godina značajno pridonio i Riportal (ex-Riječanin) organizacijom online-peticije za prestanak plaćanja mostarine na Krčkom mostu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views