ZANIMLJIVA MODNA KAMPANJA

Oda Ivani Brlić Mažuranić kroz novu modnu kampanju

Najveći shopping centar u regiji, Tower Centar Rijeka, snimio je novu modnu kampanju. Mod(er)na bajka Tower Centra Rijeka vodi nas kroz carstvo mašte, elegancije i snova, a koja je pokušala „oživjeti“ našu veliku spisateljicu Ivanu Brlić Mažuranić.

Ivana Brlić-Mažuranić rođena je 18. travnja 1874. godine, a o veličini njezinog književnog djela, može svjedočiti podatak da je četiri puta predlagana za Nobelovu nagradu za književnost, stoga je s pravom nazivaju „hrvatskim Andersenom“. Ostavila je neizbrisiv trag kroz svoje bajke koje su inspirirale i odgajale generacije i generacije malih i velikih čitatelja.

Tower Center Rijeka pronalazi izvrsnu inspiraciju i poveznicu za modnu priču. Ideja za novu kampanju nastala je u Design & Marketing agency Fabula iz Rijeke. Za lokaciju snimanja odabrana je Villa Ružić na Pećinama u Rijeci, danas zaštićeni spomenik kulture – Spomenička knjižnica i zbirka Mažuranić-Brlić-Ružić. U kampanji su korišteni i vrijedni eksponati Ville, koji su pripadali Ivani Brlić Mažuranić, poput torbica, nakita, dvogleda, naočala… što daje posebnu vrijednost ovoj kampanji.

Ivanu Brlić Mažuranić fantastično je utjelovila imenjakinja, riječka influencerica i modna stilistica Ivana Pirizovich, koja potpisuje i modni odabir za sve tri kampanje – proljeće, ljeto i jesen 2024.„Ideja za stylinge proizašla je iz želje da jednu snažnu i povijesno bitnu ličnost prikažem kroz prizmu odvažne žene koja ne mari za pravila, koja u fokus ne stavlja trendove, nego održivost i ženstvenost.“, ističe Pirizovich.

Prelijepe fotografije u stilu modnog editorijala snimio je Filip Gržinčić, poznati riječki fotograf, snimatelj i redatelj brojnih video spotova.

„Tower Center Rijeka svoje art kampanje vremenski će staviti u okvir vremena Ivane Brelić Mažuranić te pokušati prikazati modernu modnu priču u autentičnom ambijentu. Tijekom 2024. godine naglasak će se staviti i na integrirani pristup i različite aktivnosti, kao i na suradnje s dionicima u lokalnoj zajednici. Nastojat ćemo podignuti svijest o važnosti čitanja organizacijom radionica i pričaonica, gdje ćemo dodatno potaknuti nove naraštaje na istraživanje dijela i likova Ivane Brlić Mažuranić.“, istaknula je voditeljica marketinga Vanja Pletikosa Crnić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari