DO ISTEKA MJERA

Odgađa se upis djece u jaslice i vrtiće Grada Rijeke

Foto: Ilustracija (DV Gardelin)

Provedba upisa djece u jaslice i vrtiće za novu pedagošku 2020./2021. godinu zbog situacije izazvane epidemijom koronavirusa, odgađa se do daljnjeg

Upisi u jaslice i dječje vrtiće uobičajeno se odvijaju tijekom mjeseca travnja, no ove godine, iznimno, a zbog cjelokupne situacije izazvane epidemijom koronavirusa, odnosno, obustave rada vrtića, škola i fakulteta, odgođeni su i upisi u jaslice i vrtiće.

Tako će Dječji vrtić “Rijeka”, Dječji vrtić “More” i Dječji vrtić “Sušak” provedbu upisa djece u jaslice i vrtiće organizirati kad se za to stvore uvjeti, a temeljem odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o čemu će roditelji i staratelji djece biti na vrijeme obavješteni.

Tijekom trajanja mjera sprječavanja širenja epidemije, u dežurnim objektima vrtića osiguran je prihvat djece čiji roditelji nemaju alternativnu mogućnost zbrinjavanja. No, veliki broj djece trenutno ne pohađa vrtiće.

Zato su stručni suradnici gradskih dječjih vrtića putem Facebooka i web-stranica svojim korisnicima, ali dijelom i ostalim zainteresiranim roditeljima, ponudili niz korisnih ideja za igru i aktivnosti kod kuće koje ne podrazumijevaju dodatni angažman djece za računalom, nego samo sugeriraju kako kvalitetnije osmisliti i provoditi vrijeme s djecom dok borave kod kuće.

Podsjetimo, Odlukom gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, Grad Rijeka je roditelje/staratelje oslobodio od plaćanja cijene usluge u svojim vrtićima, odnosno, plaćaju samo one dane u kojima djeca koriste uslugu. Odluka je stupila na snagu 16. ožujka 2020. godine i trajat će do opoziva odluka Vlade RH i Stožera civilne zaštite RH koje utječu na reguliranje rada dječjih vrtića i osnovnih škola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari