ODGOVOR NA STATUS

Odgovor Butkoviću iz “Tri majmuna”: “Nisam HDZ prozvao zbog zatvaranja, a Rijeka i PGŽ su pomogli ugostiteljima”

Foto: Riportal

“Nisam ih prozvao zbog zatvaranja, nego zbog stanja u državi posljednjih 30 godina Ako ministar hoće da ga podsjetim na posljednje afere u HDZ-a u zadnjih mjesec, rado ću mu ih pismeno poslati’

Ministar mora, prometa i infrastrukture na Twitteru se u jednoj objavi dotaknuo lockdowna u Primorsko-goranskoj županiji, ali i kafića Tri majmuna u kojem HDZ-ovci nisu dobrodošli.  “Bilo bi lijepo sutra na nekoj terasi u mojoj županiji popiti kavu, ali nemaš gdje kad je sve zatvoreno. Baš se pitam hoće li gospodin Kovačević iz ‘3 majmuna’ sada zamoliti i župana Komadinu i SDP-ovce da ne dolaze u njegov kafić”, napisao je ministar Butković na Twitteru, piše Net.hr.

Mogli bi se ugledati na županiju

Vlasnik kafića Three Monkeys odgovorio je ministru i više nego jasno.  “Čini mi se da se opet nešto valja ispod brda pa su se sjetili Majmuna da bi zabavili raju”, rekao je Tomislav Kovačević  za Dnevnik.hr, ističući kako nema nikakav stav ni o SDP-u niti o  županu, ali da HDZ nije prozivao (samo) zbog zatvaranja kafića.

„’Ministar je trebao pročitati onaj moj prvi post jer ja njih (HDZ,) nisam prozvao zbog zatvaranja, nego zbog stanja u državi posljednjih 30 godina. Ako ministar hoće da ga podsjetim na posljednje afere u HDZ-a u zadnjih mjesec, rado ću mu ih pismeno poslati. A što se tiče zatvaranja kafića, grad i županija su se dobro postavili prema sektoru. Otpisali su nam najam za prostor i najam za terasu. Država bi se mogla ugledati”, rekao je  Kovačević.

Nije mu jasno zašto se sada ponovno ”hvataju Majmuna”. ”Ja sam im poslužio za zabavljanje javnosti. Trebali bi mi dati neku plaketu”, zaključuje. A sve možda ima veze i s predstojećim lokalnim izborima.

‘Otišao Plenković, otišli i bageri’

Kaže kako je ”žalosno da ministar pred izbore aktivira projekte iz ladice”. ”Vidim da se dva mjeseca prije izbore najavljuje rekonstrukcija željeznice i autoputa. Četiri su godine čekali i sad pred lokalne izbore se slučajno dogodilo da se to aktivira”, rekao je. ”Sjećam se i da je prije par mjeseci premijer pompozno najavljivao bušenje tunela Učka. Kako je otišao on, otišli su i bageri. Tako se to radi”, zaključio je vlasnika kafića Three Monkeys, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari