ODGOVOR TURISTIČKE AGENCIJE: Putnica dobila najbolja sjedala, sve informacije unaprijed, splavovi radili do zore, ponuda pića i hrane obilna a voditeljici je mobitel ukraden

Iz turističke agencije Collegium putovanja smaraju kako je javno iznesena reakcija jedne njihove putnice na stranicama portala Riječanin potpuno neutemeljena a njezine izjave – netočne

Iz turističke agencije Collegium putovanja reagirali su na teskt objavljen na stranicama web portala Riječanin pod naslovom „NEUGODNO ISKUSTVO MLADIH RIJEČANA: Turistička „agencija za mlade“ upropastila im novogodišnji doček i ispraznila novčanike!”.

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

„Vezano uz pritužbe gospođice Kim Bunete na polazak autobusa – kao što je i bilo navedeno u programu, polazak je odrađen u noćnim satima 28./29. prosinca (ovisno o gradu polaska). Kao i svi ostali putnici dobila je točno vrijeme polaska navedeno u “Završnoj obavijesti”.

Vremena polaska autobusa određuju se ovisno o udaljenosti od destinacije, zakonski propisanom broju pauza/zaustavljanja te najavljenim vremenskim uvjetima koji uvelike mogu utjecati na stanje u prometu i trajanje samog putovanja.

Dobila najbolja sjedala

Budući da se gospođica Kim Buneta odlučila požaliti i na sjedenje u autobusu, ističemo kako se putnicima uvijek dozvoljava da proizvoljno odaberu na kojem će biti sjedalu (upravo zato da se ne bi razdvajalo ekipe), a kako je navedena umalo zakasnila na polazak naravno da nije više imala prostora za biranje. Kako bi smanjili neugodnosti ostalim putnicima, koji su na vrijeme stigli na polazak i već zauzeli svoja mjesta, te smirili nastalu scenu i zaputili se prema destinaciji, gospođici Kim Buneti i njenom dečku su ustupljena prednja dva mjesta (inače rezervirana za odmor vozača koji trenutno ne upravlja autobusom).

Nadalje, cijene aranžmana uz detalje putovanja, kao i cijene fakultativa (koje su opcionalni dio programa) javno su objavljene na našim stranicama, a podsjetnik na iste putnici su dobili i u “Završnoj obavijesti”, pa ostaje nejasno kako je gospođica Kim Buneta uspjela ostati neinformirana o svemu.

beograd

Također, pratitelji grupa u autobusima su iznova prezentirali fakultativni dio programa te su putnici sami mogli odabrati žele li uzeti neke pojedinačne fakultative ili ponuđene pakete fakultativa po povoljnijim cijenama – ili ne žele ni jednu od ponuđenih fakultativa koje nisu sastavni dio osnovnog aranžmana.

Putnici sami odlučuju o slobodnom vremenu

Putnici koji ne žele sudjelovati u fakultativnom dijelu programa imaju slobodno vrijeme i sami odlučuju kako će ga utrošiti, a agencija nije zadužena za animaciju istih tijekom slobodnog vremena, budući da im je ponuđen alternativni program. Također, vozači autobusa na dogovorena mjesta po putnike stižu ovisno o dogovoru s grupom – kad se grupa dulje zadrži u obilasku naravno da se polazak prilagođava grupi, a ne individualcima.

Grubim neistinitim navodima narušila ugled voditeljice grupe

Grubi navodi kojima se narušava ugled voditeljice grupe, osim što su utuživi, u potpunosti su neistiniti. Da je gospođica Kim Buneta u bilo kojem trenutku proučila program putovanja, uočila bi da putnici nakon smještaja u hotel imaju slobodno vrijeme do večeri. Voditeljica grupe samoinicijativno je ponudila, onima koji to žele, zajednički odlazak gradskim prijevozom do centra grada na ručak u jednoj od kafana, kako bi se zajednički zabavili. Naravno da neobavezna šetnja i druženje na ručku nisu bili istovjetni službenom razgledu grada, koji je u programu bio predviđen za drugi dan.

Također, ističemo kako voditeljica grupe nikako nije “izgubila mobitel zbog alkoholiziranosti”, prvenstveno jer nije bila u alkoholiziranom stanju te jer je mobitel ukraden iz torbice. Za bilo kakve potrebne informacije ili eventualne probleme, gospođica Kim Buneta mogla je kontaktirati bilo kojeg drugog pratitelja naših grupa u Beogradu, budući da su svi brojevi mobitela bili navedeni na “Info plakatu” na hotelskoj recepciji.

Punici promakao niz jasno istaknutih informacija

Dodatno uz zabavu na splavovima – gospođici Kim Buneti očigledno je promaklo da su autobusi prije odlaska na splavove išli po putnike koji su bili smješteni i u drugim smještajnim jedinicama, a jednako tako joj je promaklo i da je prodaja pića na splavu prestala u 3:30 sati budući da je registrirano radno vrijeme splavova do 4:00 sata. Također, nigdje nije bilo navedeno da će autobusi čekati individualne povratke putnika iz noćnih izlazaka, već su im dani telefonski brojevi taksija (između ostalog navedeni i u “Završnoj obavijesti” koju su putnici dobili uoči polaska).

Drago nam je da je gospođica Kim zamijetila da je, u skladu s programom, održano i službeno razgledavanje grada uz lokalnog vodiča. Neistinita je informacija da nije bilo organiziranog povratka autobusom iz grada te je nejasno je li gospođici Kim Buneti ta informacija promakla kao i većina drugih informacija vezanih uz ovo putovanje, ili je jednostavno zakasnila na autobus (budući da su mnogi istaknuli kako žele ostati duže u gradu, autobusi su na dogovorenom mjestu čekali svega 10-ak minuta te prevezli putnike koji su se do tad okupili).

Vezano uz “All inclusive” doček, putnici su kao “piće dobrodošlice” dobili bocu Whiskeya, kao što gospođica Kim Buneta i navodi, no zaboravila je navesti kako je u cijenu “All inclusive” dočeka bila uključena neograničena količina alkoholnih i bezalkoholnih pića “na čaše”, dok su se samo naručivanja boca dodatno naplaćivala od strane restorana.

Ponuda hrane bogata i raznovrsna

Poimanje hrane lošom doista je individualno, budući da je ponuda hrane bila bogata i raznovrsna – hladna predjela (pršut, svinjska pečenica, kulen, selekcija domaćih sireva, izbor pita, raznovrsne punjene rolice…), Leskovački voz (4 vrste mesa s grilla), fileti soma u dresingu od maslinovog ulja i limuna, povrće s grila, raznovrsne salate i kolači.

Plaćanje turističke takse na koju se gospođica Kim Buneta žali je propisano zakonom (naplaćuje je se u svakom gradu u državama diljem svijeta) i jasno je navedeno kao obavezna doplata na našim stranicama. Jedini propust voditeljice putovanja je što istu nije skupila na dolasku već je uplaćena od strane agencije pa je trošak pokriven prikupljanjem iznosa takse na povratku. Navodi o tome kako je autobus na povratku neprekidno vozio 6 sati (od 12 do 18 sati) u potpunosti su neistiniti (izvršene su dvije 30-minutne pauze). Budući da postoje zakonski propisane pauze koje vozači moraju napraviti tijekom vožnje, a iste se i evidentiraju, neistinitost navoda gospođice Kim Bunete lako je dokaziva”, stoji u reagiranju turističke agencije Collegium putovanja na tekst „NEUGODNO ISKUSTVO MLADIH RIJEČANA: Turistička „agencija za mlade“ upropastila im novogodišnji doček i ispraznila novčanike!”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari