ODLIČNI UVJETI NA MORU

Video | Odjedrena rekordno brza Fiumanka: Portopiccolo Prosecco Doc najbrži brod 23. Fiumanke

Portopiccolo Prosecco Doc najbrži je brod 23. Fiumanke, ciljem je prošao u svega 59 minuta

Odmah iza njega u cilj je ušla Maxi Jena, treći je bio Generali Asillina III, četvrti je Adriatic Europa dok je peti bio Molo longo.

Među medijskim posadama najbrža je bila Nova tv, drugi je bio HRT, a treći Novinet tv. Od obiteljskih krstaša prva je u cilj ušla jedrilica Bubamare –INA.

“Fiumanka, evo iza nas je, ulaze u cilj. Ne znam jesmo li imali ikad kraću, sat vremena. U svakom slučaju, uvjeti su bili takvi kakve svaki organizator samo može poželjeti. Idealno vrijeme, idealan vjetar, idealni uvjeti.”, rekal je organizatorica manifestacije Ljiljana Ivetac za Kanal Ri.

Na ovogodišnjoj riječkoj jedriličarskoj regati nastupilo je 150 posada, a startali su točno u podne. Prošlogodišnji prvaci, posada jedrilice Maxi Jena, ove su godine dojedrili do 2. mjesta.

“Nama ovo ljeto ne odgovara, ne ide nam u korist, ali dobro smo se borili. Imali smo dosta štete na brodu jer ipak Maxi Jena nije za ovaj vjetar ali pokazali smo da smo i po ovom vjetru jako konkuretni i ušli smo možda minutu poslije prvoga. I čestitam prvome na pobjedi”, rekao je Miloš Radonjić s jedrilice Maxi Jena.

Svake godine u sklopu medijske regate jedri i ekipa televizije Kanal Ri.

“Rekao bih i zahtjevna regata, obzirom da posade nisu profesionalci nego ljudi koji žele i znaju uživati. Ponosam sam što sam bio skiper na Kanalu Ri.”, rekao je Ivor Županić, skiper posade Kanala Ri.

“Meni osobno odlično, ovo mi je prva, samo odmah bih se volio nadovezat na ove žuljeve koje je spomenuo, stvarno ih ima. Nisam znao šta me očekuje. U startu malo nervozan, ali poslije mi je bilo odlično”, rekao je Petar Baljak s Kanala Ri.

“Ja sam dosad bila samo pasivni član posade, prvi put kao aktivni i mogu reć da se i vidim čak u ovome, pa evo nikad se ne zna. Bilo je zanimljivo, sigurno ću opet sudjelovatI”, rekla je Mia Lušić.

Među medijskim posadama najbrža je bila Nova Tv.

“Iznenadili smo se, sretni smo, očekivali smo ali ipak je bila borba i nije nam bila bitna pobjeda – ali stvarno je lijepo pobijediti, komentar je Dževada Bećara s Nove TV.

Fiumanka se održavala i tijekom pandemije.

“Mi smo nastojali održati taj kontinuitet, jednu godinu smo se samo uselili u jesenski termin, ali evo bilo je važno zadržati da se Fiumanka ne ugasi i da jedrimo dalje. Jedriti se mora, to je nekakvo geslo i ne možemo odustati.”, zaključila je organizatorica Fiumanke Ljiljana Ivetac, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari