ODLIČNA VIJEST: U riječkim bolnicama dotrajala stara dizala zamijenit će šest novih!

Na dva bolnička lokaliteta KBC-a Rijeka kreću pripremni radovi za zamjenu šest dotrajalih dizala

U utorak 10. svibnja na dva bolnička lokaliteta KBC-a Rijeka kreću pripremni radovi za zamjenu šest dotrajalih dizala. Riječ je o četiri dizala na riječkom lokalitetu te dva na Kantridi. Investicija je postala prioritet zbog starosti postojeće opreme i neisplativosti popravka uslijed učestalih kvarova dizala.

Radovi se izvode u dvije faze po tri uređaja, a prioritet je dizalo na Klinici za dječju kirurgiju.

Kako je rok za isporuku prve grupe dizala 15. lipanj 2016. , KBC Rijeka moli roditelje djece i druge pacijente za razumijevanje i strpljenje zbog izvanrednih okolnosti u radu.

U tu svrhu tijekom izvođenja radova na Kantridi organizirat će se posebni uvjeti za prijevoz bolesnika toplim mostom te između katova u dva objekta. Pri određivanju dinamike izvođenja radova u dvije povezane zgrade dječje bolnice, predviđeno je da se ugradnje odvijaju jedna za drugom, kako bi u svakom trenutku jedno dizalo bilo u funkciji.

Samoj ugradnji novih dizala prethode radovi demontaže postojećih sistema te manji građevinski i instalaterski zahvati.

Osim na Kantridi, suvremena oprema montirat će se i na riječkom lokalitetu, u zgradu Poliklinike te na lokacije djelatnosti: Centar za hitnu medicinu, Klinički zavod za radiologiju i Klinika za neurologiju.

Zamjenu postojećih dizala, koja su zbog dotrajalosti sve češće bila u kvaru, financiralo je Ministarstvo zdravlja RH izdvojivši sredstva u bruto iznosu od 2.925.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari