ODLIČNO! Akcija “Dom s ljubavlju” prikupila preko 17.000,00 kuna za udomljenu djecu

Foto: PGŽ

U sjedištu Primorsko-goranske županije predsjednica Udruge “…i djeci s ljubavlju” Livia Mjeda predala je novčana sredstva Udruzi udomitelja PGŽ “DAMDOM”, prikupljena prodajom kalendara u sklopu humanitarne akcije “Dom s ljubavlju”.

Humanitarni kalendar “Dom s ljubavlju 2016” deseto je izdanje kalendara Udruge “…i djeci s ljubavlju”, kojim se promovira udomiteljstvo na području Primorsko-goranske županije te se želi ukazati na nedostatak udomljavanja djece koja borave u institucijama.

Na fotografijama kalendara nalaze se umjetnice HNK lvana pl. Zajca sa svojom djecom te djecom rodbine i prijatelja. Prodajom kalendara, kojemu je jedan od pokrovitelja Primorsko-goranska županija, sakupljeno je više od 17.000,00 kuna namijenjenih za poklone udomljenoj djeci.

kalendar dom

Pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade PGŽ Dragica Marač napomenula je kako se Primorsko-goranska županija aktivno institucijski uključila u promicanje udomiteljstva od 2014. godine. “U 2014. godini osigurali smo i uredili prostor za superviziju roditelja i djece udomitelja u sklopu Obiteljskog centra. Lani smo financirali velikim dijelom supervizu mobilnog tima i pomogli rad udruge DAMDOM. Zajedničkim radom civilnog sektora, struke i politike rezultat ne može izostati”, rekla je pročelnica Marač a prenose mrežne stranice Primorsko-goranske županije.

Predsjednica Udruge “… i djeci s ljubavlju” Livia Mjeda prije same predaje sredstava zahvalila se svima koji su bili uključeni u akciju.

“Za kalendar su izabrene slike umjetnica sa djecom kako bi se promoviralo udomiteljstvo. Volonteri koji su se uključili i svi oni koji su tijekom ovih 3 mjeseca kupili kalendar, doprinijeli su da se Udruzi DAMDOM doniraju sredstava kojim će se kupiti pokloni za udomljenu djecu”, rekla je Livia Mjeda uručivši ček predsjednici Udruge DAMDOM Claudii Juranić Klarić.

Predsjednica Udruge DAMDOM Claudia Juranić Klarić zahvalila se na donaciji u ime svih udomitelja Primorsko-goranske županije i djece koju će sigurno obradovati ova donacija.

“Teška su vremena, ali sam ponosna što živim u Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci u kojoj se moglo sakupiti sredstva. Ponosna sam i zahvalna građanima koji osjećaju potrebu i koji su senzibilizirani prema djeci iz alternativne skrbi”, rekla je Claudia Juranić Klarić.

Udruga udomitelja PGŽ “DAMDOM”

Udruga udomitelja PGŽ “DAMDOM” osnovana je 2010. godine s ciljem promicanja kvalitetnog, urbanog udomiteljstva te suzbijanja predrasuda o udomiteljima i udomljenoj djeci. Prva su udruga koja je izdala slikovnicu za udomljenu djecu “Vjeverice u obitelji medvjeda” te provode brojne tribine o udomljavanju djece. Do početka rada Udruge, u Primorsko-goranskoj županiji je bilo manje od 5 udomiteljskih obitelji, a danas ih je preko 30.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari