„ODLUČUJUĆI TRENUTAK 2009.-2018.“ Na Korzu izložba od koje zastaje dah!

Riječko Korzo  do 11. srpnja postaje ogledalo sportske fotografije

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, kao pokretač natječaja za sportsku fotografiju, skupila je tijekom 10 godina zavidnu arhivu s oko 3500 fotografija. Na izložbama prikazano je 495 fotografija, te nagrađena i pohvaljena 101 fotografija.

Riječko Korzo od 02. do 11. srpnja 2019. postalo je ogledalo sportske fotografije.

Zajednica spotova PGŽ i Hrvatska olimpijska akademija ovom retrospektivnom izložbom predstavili su najistaknutije fotografije pristigle na natječaj u proteklih 10. godina.

„Odlučujući trenutak“ krenuo je u 2008. godini kao lokalni projekt a danas se razvio u međunarodnu izložbu s brojim partnerima, naglasio je predsjednik Zajednice sportova PGŽ, g. Veljko Karabaić.

Na retrospektivnoj izložbi „10. godina sportske fotografije“ moguće je pogledati sve dosada pohvaljene i nagrađene fotografije. Projekt je prepoznala i Hrvatska olimpijska akademija.

Ravnatelj Saša Ceraj istaknuo je važnost promicanja olimpizma i olimpijskih vrijednosti a fotografija i ova izložba vjerodnostojno objedninjuju sport, umjetnosti i etiku.

Od samog početka Primorsko-goranska županija pokrovitelj je projekta. Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić ističe da ova izložba može biti poticaj svim sportašima i građanima na bavljenje sportom i aktivnim provođenjem slobodnog vremena te proglašava izložbu otvorenom.

Predsjednik prosudbenog povjerenstva Borislav Božić ispričao je priču Magija igre i slike, kojom se slikovito može predočiti vrijeme u kojem živimo.

Uz izložbu prezentirana je i Monografija retrospektivne izložbe povodom 10. godišnjice održavanja izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari