ODBILI ZAHTJEV

Odluka Visokog upravnog suda: CGO Marišćina nastavlja s radom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja zaprimilo je jučer presudu Visokog upravnog suda u predmetu ishođenja okolišne dozvole društva Ekoplus d.o.o., Viškovo koje upravlja Centrom za gospodarenje otpadom Marišćina

“Predmetnom presudom usvojena je žalba Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te je poništena presuda Upravnog suda u Rijeci od 5. veljače 2020. Također, Visoki upravni sud je odbio tužbeni zahtjev tužitelja Udruge Krizni Eko Stožer Marišćina za poništavanje rješenja o okolišnoj dozvoli ovoga Ministarstva od 8. kolovoza 2019.”, izvijestili su iz Ministarstva.

“Visoki upravni sud u svojoj presudi u potpunosti prihvaća argumentaciju ovoga Ministarstva kako u postupku donošenja rješenja o okolišnoj dozvoli nije bilo potrebno izraditi temeljno izvješće, a suprotno dosad izraženim stavovima Upravnog suda u Rijeci”, dodali su iz Ministarstva.

Iz ovoga je jasno da sporni ŽCGO Marišćina nastavlja s radom unatoč brojim protivljenjima lokalnog stanovništva, nevladinih ekoloških organizacija i udruga i stručnjaka za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom.

Podsjećamo, Upravni sud u Rijeci je 2020. poništio okolišnu dozvolu za CGO Marišćina koju je izdalo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Prema mišljenju Ministarstva, Upravni sud u Rijeci je krivo tumačio europsko i nacionalno zakonodavstvo vezano za industrijske emisije te se Ministarstvo žalilo, a Visoki upravni sud ovime je sada potvrdio argumente Ministarstva.

“Zaključno, Visoki upravni sud je potvrdio zakonitost i valjanost okolišne dozvole kojom se omogućuje cjelovita zaštita okoliša.”, priopćili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views