'HOMO SI TEĆ'

Održan 6. Molo longo trk: Danijel Peček i Tea Faber najbrže istrčali riječki lukobran

Idi na originalni članak

Festival sporta i rekreacije nastavljen je ove subote utrkom po riječkom lukobranu “Molo longo trk”, koja je i ovaj put privukla mnoštvo odlično raspoloženih trkača.

Oglas

Dok su neki odlučili rekreativno istrčati dva kruga po popularnoj riječkoj šetnici uz more, drugi su odlučili odraditi isto sa što boljim rezultatima, a u tome su ih poslužili i za trčanje optimalni vremenski uvjeti.

Od 151 trkača koji su ravno u 10 sati krenuli sa starta, najbolje su rezultate u apsolutnoj ženskoj kategoriji ostvarile Tea Faber – AK Dubrovnik (23:21), Elena Ban – AK Kvarner (23:42) i Marina Juranić (23:46), dok su kao apsolutni pobjednici u muškoj kategoriji slavili Danijel Peček – AK Kvarner (19:29), Blaž Car-Pavlic – AK Kvarner (19:34) i Josip Meštrić – AK Rika (19:42).

Tako je Danijel Peček istrčao Molo longo za tri sekunde brže od dosadašnjeg rekordera Ivana Dračara i postavio novo najbolje vrijeme utrke.

Pogledajte videoprilog Kanala Ri:

Vrijedne nagrade sponzora Sport Visiona i unikatne pehare izrađene od strane Darije Žmak Kunić, izvanredne profesorice na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, najboljim su trkačima uručile privremena pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke, Vlasta Linić, te glavna tajnica Županijske zajednice sportova, Katja Luketić Kukec.

Vrijedi istaknuti kako se i na ovoj utrci moglo vidjeti sve generacije rekreativaca: najmlađi sudionik bio je David Pap (2015.), dok su najstariji trkači ujedno i veterani Molo longo trka, Josip Jahn (1949.) i Sead Ahmutović (1950.).

Molo longo trk uvertira je u veliku završnicu festivala sporta i rekreacije 23. travnja, kada nas u samom centru grada očekuje čak 7 utrka. Od toga su četiri natjecateljske te se za njih treba prijaviti do 14. travnja putem www.rijeka.run – 19. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0 i Erste Petica, te od nenatjecateljskih utrka mići trk za vrtićarce i njihove roditelje, Memorijalna utrka Milke Milinković za osobe sa invaliditetom i slabovidne osobe te velika humanitarna utrka građana.

Ususret završnice festivala građani su pozvani uključiti se u humanitarni aspekt festivala i kupnjom festivalske majice donirati za Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Majice se mogu kupiti na prodajnom štandu na Trgu 128. brigade HV-a I u trgovinama Sport Visiona.

Exit mobile version