U GKR

Održan okrugli stol “Srce u fokusu: prevencija i liječenje kardiovaskularnih bolesti”

Idi na originalni članak

U sklopu projekta “Živi zdravo”, a povodom obilježavanja Svjetskog dana srca, u Gradskoj knjižnici Rijeka održan je okrugli stol “Srce u fokusu: prevencija i liječenje kardiovaskularnih bolesti”.

Oglas

Okrugli stol je organiziran u suradnji Novog lista i Specijalne bolnice Medico, a kao panelisti sudjelovali su Nenad Kovačević, dr. med., specijalist kardiologije Specijalne bolnice Medico; akademik prof. dr. sc. Davor Miličić, dr. med.; predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva; prof. dr. sc. Davor Štimac, dr. med. ravnatelj Specijalne bolnice Medico i prof. dr. sc.  Zdravko Babić, dr. med., specijalist kardiologije KBC Sestre milosrdnice.

Okrugli stol došli su poslušati i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Karla Mušković.

Cilj projekta “Živi zdravo” je pružiti visokokvalitetne zdravstvene informacije, educirati javnost te doprinijeti podizanju svijesti o važnosti prevencije i očuvanja zdravlja.

Ovo je drugi okrugli stol u sklopu projekta. Prvi je održan početkom svibnja ove godine, s temom “Debljina – razumijevanje, prevencija, akcija”.

Projekt će se i u svom nastavku baviti aktualnim zdravstvenim temama, kao što su prevencija bolesti, mentalno zdravlje, pravilna prehrana i važnost tjelesne aktivnosti. O njima će govoriti stručnjaci iz različitih zdravstvenih područja, a sadržaj je prilagođen različitim ciljnim skupinama, uključujući mlade, roditelje, starije osobe i osobe s posebnim zdravstvenim potrebama.

Exit mobile version