TREĆA DOB

Održan prijem za predsjednike riječkih klubova za umirovljenike i starije osobe

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba održan je prijem za predsjednike riječkih klubova za umirovljenike i starije osobe.

Predsjednike klubova za umirovljenike i starije osobe primili su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba prilika da svim osobama treće životne dobi zahvalimo na njihovom doprinosu kako u razvoju našega grada, ali i na privatnom planu, odgajajući svoju djecu i unuke. Napomenuo je kako Grad Rijeka kroz cijeli niz programa, a u suradnji s Maticom umirovljenika, nastoji povećati kvalitetu života starijih osoba. Osim što podržava programe Matice umirovljenika grada Rijeke i drugih organizatora, među kojima i klubove umirovljenika i starijih osoba, Grad Rijeka posebnu pažnju posvećuje starijim osobama s nižim primanjima.

VIDEO DANA:

Tako je putem Matice umirovljenika omogućen ručak po povoljnijoj cijeni, a prema uvjetima iz Odluke o socijalnoj skrbi, umirovljenici i starije osobe mogu ostvariti mjesečnu novčanu pomoć i povoljniji javni gradski prijevoz.

Predsjednik Matice umirovljenika Rijeka Emil Baumgartner svim umirovljenicima i starijim osobama čestitao je Međunarodni dan starijih osoba, koji je prilika da se ukaže dna potrebe starijih osoba. Zahvalio se na kontinuiranoj podršci Grada Rijeke i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb te istaknuo veliku ulogu predsjednika klubova umirovljenika i starijih osoba, koji na volonterskoj bazi okupljaju umirovljenike u svojim sredinama i čine njihov život bogatijima i ljepšima.

Na području Rijeke 16 klubova umirovljenika i starijih osoba

Na području Rijeke trenutno djeluje 16 klubova za umirovljenike. Klubovi djeluju pri Matici umirovljenika grada Rijeke i Domu za starije osobe „Kantrida“ Rijeka. Smješteni su u raznim dijelovima grada kako bi bili dostupni čim većem broju umirovljenika i starijih osoba.

To su svojevrsni dnevni boravci osoba starije životne dobi, u kojima se sastaju s vršnjacima, mogu pročitati dnevni tisak, pogledati TV, služiti se računalom, pristupiti internetu, igrati društvene igre, napisati članak za specijalizirani web penzići.rijeka.hr, ali i naučiti nešto novo na predavanjima i radionicama. Svaki klub ima (geronto)domaćicu, koja za članove priprema tople i hladne napitke po povoljnoj cijeni i brine se za čistoću prostorija i kućni red.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari