NEKOLIKO TEMA

Održan radni sastanak s gradonačelnicom Delnica o infrastrukturnim investicijama

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je gradonačelnicu Delnica Katarinu Mihelić na radni sastanak na kojem se razgovaralo o investicijama u infrastrukturu na području Delnica.

Bila je to prilika za razgovor o nekoliko tema, cestogradnji, ulaganjima u dječji vrtić i projektu novog nogometnog igrališta pored osnovne škole u Delnicama.

Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije investitor je projekta buduće obilaznice županijske ceste ŽC-5033 izvan naselja Kuželj, Grbajel i Guče Selo te je predstavljena dinamika daljnje provedbe tog projekta. Financiranje će prema najavama biti osigurano iz nacionalnih izvora, odnosno iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koje je osiguralo oko 20 milijuna kuna za navedenu investiciju. Ravnatelj Maršanić rekao je da je ŽUC financirao i izradio svu potrebnu dokumentaciju te ishodovao građevinsku dozvolu, a uskoro se očekuje i potpisivanje ugovora između ŽUC-a kao investitora i Hrvatskih cesta, kao izvođača radova.

Gradonačelnica Mihelčić izvijestila je župana o planovima Grada za proširenje dječjeg vrtića “Hlojkica” te izrazila očekivanja kako će projekt dobiti potporu Primorsko-goranske županije uz financiranje iz županijskog Fonda za Gorski kotar što je župan podržao. Podsjetimo, od 2022. godine je gradovima i općinama na području Gorskog kotara na raspolaganju 2,8 milijuna eura tijekom tri godine za realizaciju vlastitih razvojnih projekata.

Razgovaralo se i o uređenju pomoćnog nogometnog igrališta u blizini delničke osnovne škole koje trenutačno ima šljunčanu podlogu. Naime, gradonačelnica Mihelčić je najavila prijavu Grada Delnica na natječaj Hrvatskog nogometnog saveza kojim će se iz tog izvora financirati postavljanje nove podloge, umjetne trave, dok će Grad financirati građevinske radove. Pročelnice Stilin i Šišić te gradonačelnica Mihelčić razmatrale su načine rješavanja imovinsko-pravnih odnosa između Grada Delnica i Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, a kako bi se čim prije krenulo s projektom.

Uz župana Komadinu na sastanku su sudjelovali ravnatelj Županijske uprave za ceste PGŽ Robert Maršanić, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i savjetnik za pravne i imovinske poslove Darko Bodul.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari