U KASTVU

Održan sastanak na temu provođenja aktivnosti za sigurnu turističku sezonu 

Na inicijativu Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i Policijske uprave  primorsko-goranske, u Kastvu je održan sastanak na temu stvaranja preduvjeta i  provođenja aktivnosti i mjera s kojima se osigurava sigurna turistička sezona. 

Sastanak je okupio ključne dionike, odnosno predstavnike institucija koje  direktnim ili indirektnim putem utječu na provođenje aktivnosti koje doprinose  sigurnosti destinacije – od Turističke zajednice PGŽ, PU PG, Primorsko – goranske županije, Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, Doma zdravlja PGŽ, Općinskog suda Rijeka, Vatrogasne zajednice PGŽ, Civilne zaštite, Državnog inspektorata, Lučke  kapetanije Rijeka do Sigurnosno obaviještanih agencija i dr. 

Cilj ovog sastanka bio je pred sam vrhunac turističke sezone još jednom usuglasiti smjernice za postupanja ali i ojačati već dobru zajedničku suradnju  između svih službi i organizaciju uključenih u sigurnost destinacije. 

Sigurnost gostiju u destinaciji jedan je od prioriteta cjelokupnog županijskog  turističkog sektora, te je kontinuirana zajednička suradnja i sinergija svih dionika  nužna i ključna. U „špici“ glavne turističke sezone na regiji se ponegdje broj ljudi poveća i za više od 5 puta što predstavlja veliko opterećenje na hitne, stručne i  lokalne službe, pa su ovakvi sastanci izuzetno važni kako bi svi zajedno bili  koordinirani po pitanju sigurnosti. 

Gosti koji se osjećaju sigurno rado se ponovno vraćaju u destinaciju, te ju  jednako tako i preporučuju što dovodi do niza pozitivnih rezultata: od onih  ekonomskih, do imidža destinacije i zadovoljstva gostiju. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari