EVO O ČEMU SE RAZGOVARALO

Održan sastanak na temu zdravstvene zaštite na području Gorskog kotara

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima održao je u Fužinama sastanak na temu zdravstvene zaštite na području Gorskog kotara s čelnicima goranskih gradova i općina, koji je bio prilika za osvrt na stanje zdravstvene zaštite u svakom pojedinom gradu i općini u Gorskom kotaru te za razgovor o potencijalnim rješenjima i prijedlozima unaprjeđenja zdravstva.

Kako je zaključeno, sustav mreže primarne zdravstvene zaštite na području Gorskog kotara dovoljno je razvijen, i timova hitne medicinske pomoći, i ordinacija obiteljske medicine. Bilo je riječi i o planovima za nastavak ulaganja u medicinsku opremu te održavanja zdravstvenih objekata što podrazumijeva obnovu fasada, kotlovnica i čekaonica u svrhu podizanja razine kvalitete sustava domova zdravlja.

Naglašen je problem nedostatka liječnika u ruralnim krajevima koji se uočava u cijeloj Republici Hrvatskoj. „Problem cijele Hrvatske pa i našeg područja je nedostatak liječnika koje je nužno motivirati za dolazak i ostanak u ruralnim krajevima, što će se potaknuti rješavanjem njihova stambenog pitanja. Idući korak jest, zajednički s gradovima i općinama, pokrenuti uređenja stambenih jedinica u kojima će boraviti zdravstveni djelatnici“, istaknuo je župan Komadina.

Ravnateljica Doma zdravlja PGŽ Emina Grgurević Dujmić, podsjetila je da je Primorsko-goranska županija uz Istarsku, prva nabavila mobilni mamograf čime je osigurana dostupnost te usluge za sve žene na prostoru županije, neovisno o njihovom mjestu stanovanja.

Pročelnica UO za zdravstvo PGŽ Vesna Čavar istaknula je važnost preventive u zdravstvenoj zaštiti te najavila da će to biti još jedan od prioriteta rada tog upravnog odjela.

Uz župana Zlatka Komadinu sastanku su prisustvovali zamjenici župana Vojko Braut i Petar Mamula, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Senka Kajčić te ravnateljica županijske ustanove Ljekarna Jadran Ines Krajačević sa suradnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari