VIŠE AKTUALNIH TEMA

Galerija | Održan sastanak s ravnateljima osnovnih škola u Rabu

Uoči susreta župana s primorsko-goranskim načelnicima i gradonačelnicima koji se održava danas u Rabu, resorna pročelnica Edita Stilin u OŠ Ivana Rabljanina Rab održala je sastanak s ravnateljima osnovnih škola čiji je osnivač Primorsko-goranska županija.

Na dnevnom redu bilo je više aktualnih tema. Razgovaralo se između ostalog o izvršenju proračuna, investicijskom održavanju i prijevozu učenika. Ravnatelji su upoznati i s kulturno-turističkim programom Ekomuzej Međimurje, a pročelnica za UO kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić predstavila je županijsku Kulturno-turističku rutu „Putovima Frankopana“.

Uoči radnog dijela sastanka, okupljene ravnatelje uvodno su pozdravili župan Zlatko Komadina i ispred grada domaćina, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

Župan Komadina ocijenio je vrlo korisnim ove susrete i osvrnuo se na ulaganja Primorsko-goranske županije u školstvo navodeći da se mnogi ravnatelji danas nalaze u novim školama, među kojima je i OŠ Ivana Rabljanina u čiju je dogradnju i proširenje investirano gotovo 2 milijuna eura.

„Opravdali smo ulogu osnivača i nastavljamo s investicijama“, istaknuo je župan podsjetivši da je PGŽ-u odobreno 100 posto bespovratnih sredstava za izgradnju novih osnovnih škola u Kastvu i Viškovu. Skrenuo je pozornost i na činjenicu da je županijski proračun opterećen sve većim materijalnim davanjima izrazivši nadu da će država uskoro povećati iznose decentraliziranih sredstava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari