MALI VIJEĆNICI

Galerija | Održana 4. sjednica XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća

Vijećnici XIV. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održali su svoju 4. sjednicu. Mali vijećnici su predstavili brojne aktivnosti koje su se odvijale od posljednjeg susreta u gradskoj vijećnici, postavili pitanja gradonačelniku i zamjenici te najavili skore međunarodne aktivnosti.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća i opatijskog Društva Naša djeca zaista se imaju čime pohvaliti u radu na međunarodnoj razini. Vijećnik Leon Malič postat će član 4. saziva Dječjeg vijeća Eurochild, uskoro putuje na Maltu s vijećnicom Lanom Golubović koja je do sada obnašala tu funkciju. Valja naglasiti da je opatijsko Dječje gradsko vijeće jedino imalo predstavnike u svim dosadađnjim sazivima Dječjeg vijeća Eurochilda. Vijećnik Ante Fantov će tijekom ljeta sudjelovati u istraživanju Eurochilda o jeziku prilagođenom djeci, a na jesen putuje u Belgiju. Nola Varljen i Mihael Šorić iduće će dvije godine sudjelovati u radu Europske platforme za dječju participaciju.

Današnja je sjednica bila posebno vesela jer su na njoj gostovali i prijatelji, članovi Dječjeg gradskog vijeća Sveti Ivan Zelina koji su istaknuli da im je gostovanje u Opatiji jako zanimljivo te da će ono što su vidjeli na opatijskoj sjednici rado primijeniti u svojoj praksi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari