U CENTRU GERVAIS

Galerija | Održana promocija opatijske nogometne kronike „NK Opatija – Ti će vavek Prva dama bit“

Župan Zlatko Komadina prisustvovao je promociji nogometne kronike „NK Opatija – Ti ćeš vavek Prva dama bit“ u prisustvu brojnih uzvanika, sportskih djelatnika, nogometaša, članova i simpatizera Nogometnog kluba „Opatija“, a koja je održana u centru Gervais.

Urednici su Marina Kirigin Brajković i Aleksandar Monar, a uz njih su autori i Marinko Lazzarich, Amir Muzur, Mladen Sinožić, Kristina Tubić i Roberto Žigulić. Riječ je o izdanju u kojem je na više od 400 stranica ukoričena 111 godina duga povijest opatijskog nogometnog kluba, osnovanog davne 1911. godine.

Prigodnim govorima uzvanicima i gostima su se obratili župan Zlatko Komadina, predsjednik NK „Opatija“ Robert Perčić, gradonačelnik Fernando Kirigin, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, predstavnik Sportskog saveza grada Opatije Igor Puž, predstavnik Nogometnog saveza PGŽ-a Ivan Peraić, a o knjizi su govorili autori Marina Kirigin Brajković, Aleksandar Monar i Marinko Lazzarich.

Promocija knjige bila je prigoda da se uruče priznanja ljudima koji više od pola stoljeća sudjeluju u radu kluba, koji su na opatijski teren istrčali još kao dječaci i mladići i u klubu se zadržali do danas. Za odanost klubu nagrađeni su: Stipe Mikulić, Boris Petrovčić i Branko Močibob. Zahvalnice su uručene i predsjednicima kluba za njihov doprinos u radu i napretku kluba – Antunu Novaliću, Željku Butorcu i Đuri Mihočki. Svečanosti je prisustvovao i vjerojatno jedan od najstarijih igrača Opatije, Arnaldo Rubinić, kojem je također uručena prigodna nagrada. U ime Nogometnog saveza Hrvatske predsjedniku NK „Opatija“ Ivanu Perčiću također je uručena plaketa Nogometnog saveza.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Duško Jeličić Dule i Edi Lazarić, a izveli su i pjesmu po kojoj je knjiga dobila ime „Ti ćeš vavek prva dama bit“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari