U CENTRU GERVAIS

Galerija |Održana promocija opatijske nogometne kronike „NK Opatija – Ti će vavek Prva dama bit“

Idi na originalni članak

Župan Zlatko Komadina prisustvovao je promociji nogometne kronike „NK Opatija – Ti ćeš vavek Prva dama bit“ u prisustvu brojnih uzvanika, sportskih djelatnika, nogometaša, članova i simpatizera Nogometnog kluba „Opatija“, a koja je održana u centru Gervais.

Oglas

Urednici su Marina Kirigin Brajković i Aleksandar Monar, a uz njih su autori i Marinko Lazzarich, Amir Muzur, Mladen Sinožić, Kristina Tubić i Roberto Žigulić. Riječ je o izdanju u kojem je na više od 400 stranica ukoričena 111 godina duga povijest opatijskog nogometnog kluba, osnovanog davne 1911. godine.

Prigodnim govorima uzvanicima i gostima su se obratili župan Zlatko Komadina, predsjednik NK „Opatija“ Robert Perčić, gradonačelnik Fernando Kirigin, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, predstavnik Sportskog saveza grada Opatije Igor Puž, predstavnik Nogometnog saveza PGŽ-a Ivan Peraić, a o knjizi su govorili autori Marina Kirigin Brajković, Aleksandar Monar i Marinko Lazzarich.

Promocija knjige bila je prigoda da se uruče priznanja ljudima koji više od pola stoljeća sudjeluju u radu kluba, koji su na opatijski teren istrčali još kao dječaci i mladići i u klubu se zadržali do danas. Za odanost klubu nagrađeni su: Stipe Mikulić, Boris Petrovčić i Branko Močibob. Zahvalnice su uručene i predsjednicima kluba za njihov doprinos u radu i napretku kluba – Antunu Novaliću, Željku Butorcu i Đuri Mihočki. Svečanosti je prisustvovao i vjerojatno jedan od najstarijih igrača Opatije, Arnaldo Rubinić, kojem je također uručena prigodna nagrada. U ime Nogometnog saveza Hrvatske predsjedniku NK „Opatija“ Ivanu Perčiću također je uručena plaketa Nogometnog saveza.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Duško Jeličić Dule i Edi Lazarić, a izveli su i pjesmu po kojoj je knjiga dobila ime „Ti ćeš vavek prva dama bit“.

Exit mobile version