RAZMJENA IDEJA

Održana radionica “Design thinking workshop” u sklopu EU projekta BOOST5

U sklopu projekta BOOST5 u Rijeci je održana radionica pod nazivom „Design thinking workshop“.

Cilj radionice bilo je promišljanje o primjerima dobre prakse iz područja turizma, razmjena ideja vezanih uz održivi turizam zadarskog područja i izrada dokumenta Katalog najboljih praksi.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Razvojne agencije Primorsko-goranske županije (PRIGODA), Riječke razvojne agencije Porin, Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku i Turističke zajednica Gorskog kotara.

Kroz projekt BOOST5, punog naziva Leveraging results of 5 IT-HR projects to boost touristic valorisation of cultural, offroad, industrial and natural heritage, izradit će se dokument “Baština u manjim ruralnim područjima” i “Katalog najboljih praksi”, čiji je cilj promocija održivog turizama na području Italije i Hrvatske te predstavljanje najboljih praksi u turizmu.

Cilj projekta je kapitalizacija rezultata projekta prekogranične suradnje Interreg Italija Hrvatska Made in Land, Atlas, Revival, Tempus i Underwatermuse s ciljem identifikacije prepreka za razvoj održivog turizma u prekograničnom području kao stvaranje baze za nove projekte u financijskoj perspektivi 2021.- 2027.

Projekt je usmjeren na valorizaciju i očuvanje bogate i raznolike kulturne baštine u svrhu očuvanja gospodarskog razvoja te se njime želi podići svijest o potencijalu turizma kao gospodarskoj snazi i izvoru sredstava za život, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Projekt se sufinancira iz programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. Nositelj projekta je Znanstveno-tehnologijski park Tecnopolis (Italija). Udio Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao partnera na projektu iznosi 534.523,50 HRK, a uz Agenciju na projektu sudjeluje još šest partnera iz Hrvatske i Italije; Friuli Innovation Constortium, Razvojna agencija SIPRO (Italija), Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Regija Marche (Italija), Grad Rijeka te Regionalni institut za kulturnu baštinu autonomne regije Friuli Venezia Giulia Gorizia.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari