U MRAMORNOJ DOVRANI

Galerija | Održana svečana sjednica povodom obilježavanja 26. godišnjice osnivanja Veleučilišta u Rijeci

U Mramornoj dvorani Guvernerove palače održana je svečana sjednica povodom obilježavanja 26. godišnjice osnivanja Veleučilišta u Rijeci.

Veleučilište danas broji 1180 aktivnih studenata koji imaju izvrsne kompetencije, a aktivni studijski programi Informatike, Poduzetništva, Prometa, Održivog agroturizma, Vinarstva, Sigurnosti na radu, te Telematike na Veleučilištu se izvode na stručnim preddiplomskim i diplomskim studijima, a nastava se odvija na tri lokacije, u Rijeci, Pazinu i Poreču.

Pozdravnim riječima okupljenima su se obratili dekan Veleučilišta u Rijeci Marino Golob, prodekan za nastavu i studentska pitanja Bojan Hlača, prodekan za međunarodnu suradnju Bernard Vukelić, u ime Zbora veleučilišta RH i javnih veleučilišta RH – dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan, riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenik primorsko-goranskog župana Vojko Braut, glavni tajnik iz Ministarstva znanosti i obrazovanja Goran Kolarić te riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Dekan Golob istaknuo je kako je tijekom 26 postojanja Veleučilište u Rijeci obrazovalo više od 7500 studenata. „Kompetentnost i izvrsnost nastavnog i administrativnog osoblja našeg Veleučilišta manifestira se u nastavnom području kroz visoke ocjene studentskih anketa, u znanstvenom području kroz broj objavljenih i stručnih radova, a možemo se pohvaliti i uspješnom međunarodnom suradnjom budući da imamo više od 40 potpisanih ugovora o suradnji s inozemnim visokoobrazovnim institucijama. Važna stavka našeg rada je i suradnja s gospodarskim subjektima, surađujemo s njih više od 130, što je vidljivo i na Danu karijera Veleučilišta u Rijeci kojeg organiziramo  kada je interes gospodarstvenika da se predstave našim studentima uvijek jako velik“, rekao je Golob.

Na uspješnom dosadašnjem radu Veleučilištu je čestitao i gradonačelnik Filipović rekavši kako su brojni njihovi studenti prepoznati i traženi na tržištu rada. „Drago mi je što Veleučilište iako prvenstveno pokriva Primorsko-goransku i Istarsku županiju privlači i studente iz cijele Hrvatske kao i iz inozemstva. Suradnja Grada Rijeke i Veleučilišta do sada je bila izuzetna, vjerujem da će tako ostati i u budućnosti i vjerujem da ćete svojim studijskim programima i dalje biti atraktivni, kako ćete i dalje privlačiti veliki broj studenata, a samim time doprinijeti i razvoju sredine u kojoj djelujete i radite“, rekao je gradonačelnik.

Čestitkama se pridružio i zamjenik župana Vojko Braut koji je posebno istaknuo činjenicu kako Veleučilište kroz svoje programe studente aktivno priprema za tržište rada. „U današnjem turbulentnom vremenu u kojem živimo važno je da na tržište rada izlaze mladi ljudi koji su odmah spremni raditi, a praktična nastava koju Veleučilište provodi već tijekom obrazovnog procesa uvelike im u tome pomaže i na tome vam čestitam“, rekao je Braut.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari