UDRUGA ZA BESKUĆNIKE

Galerija | Održana tribina o beskućništvu i siromaštvu iz iskustava beskućnika – „I ja sam tu..“

Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza održala je u riječkoj Gradskoj vijećnici javnu tribinu na temu problematike beskućništva i siromaštva iz perspektive samih socijalno ugroženih osoba.

Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza od svog osnutka 2010. godine njeguje svoju misiju te kroz razne aktivnosti i programe nastoji povećati mogućnosti izbora za one koje društvo stavlja u poziciju da izbora nemaju, istodobno radeći na promjeni društvenih shvaćanja prema povećanju solidarnosti, jednakosti i prihvaćanju različitosti.

Cilj ove javne tribine u sklopu projekta psihosocijalne podrške korisnicima nužnog smještaja Grada Rijeke, pod nazivom “SamSamA – nisam!”, financiranim od strane Ministarstva zdravstva je pružiti mogućnost korisnicima, da sami, kao najveći eksperti za problematiku beskućništva i siromaštva progovore o svom iskustvu, potrebama, predrasudama i izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju.

Iako su nekada nevidljivi i njihov glas se ne čuje, oni su tu, važni su i iskustvo koje imaju može stvoriti kontekst iz kojega možemo svi nešto naučiti.

Kako je naglasila voditeljica projekta, Dajana Lukač, u Rijeci ne tri lokacije u prostorima koje je ustupio Grad Rijeka, ulici Ivana Žorža na Drenovi, ulici A. Mihića i u Mihaćevoj dragi nalazi se oko 400 korisnika, uglavnom socijalno ugrožene osobe kojima je taj smještaj nerijetko i trajno rješenje. Osim psihosocijalne podrške korisnicima nužnog smještaja Grada Rijeke, pružanja sigurnog mjesta u kojem mogu korisno provoditi vrijeme, družiti se, učiti, Udruga u prostoru koji je osigurao Grad Rijeka organizira individualna ili grupna savjetovanja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari