UDRUGA ZA BESKUĆNIKE

Galerija | Održana tribina o beskućništvu i siromaštvu iz iskustava beskućnika – „I ja sam tu..“

Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza održala je u riječkoj Gradskoj vijećnici javnu tribinu na temu problematike beskućništva i siromaštva iz perspektive samih socijalno ugroženih osoba.

Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza od svog osnutka 2010. godine njeguje svoju misiju te kroz razne aktivnosti i programe nastoji povećati mogućnosti izbora za one koje društvo stavlja u poziciju da izbora nemaju, istodobno radeći na promjeni društvenih shvaćanja prema povećanju solidarnosti, jednakosti i prihvaćanju različitosti.

Cilj ove javne tribine u sklopu projekta psihosocijalne podrške korisnicima nužnog smještaja Grada Rijeke, pod nazivom “SamSamA – nisam!”, financiranim od strane Ministarstva zdravstva je pružiti mogućnost korisnicima, da sami, kao najveći eksperti za problematiku beskućništva i siromaštva progovore o svom iskustvu, potrebama, predrasudama i izazovima s kojima se svakodnevno suočavaju.

Iako su nekada nevidljivi i njihov glas se ne čuje, oni su tu, važni su i iskustvo koje imaju može stvoriti kontekst iz kojega možemo svi nešto naučiti.

Kako je naglasila voditeljica projekta, Dajana Lukač, u Rijeci ne tri lokacije u prostorima koje je ustupio Grad Rijeka, ulici Ivana Žorža na Drenovi, ulici A. Mihića i u Mihaćevoj dragi nalazi se oko 400 korisnika, uglavnom socijalno ugrožene osobe kojima je taj smještaj nerijetko i trajno rješenje. Osim psihosocijalne podrške korisnicima nužnog smještaja Grada Rijeke, pružanja sigurnog mjesta u kojem mogu korisno provoditi vrijeme, družiti se, učiti, Udruga u prostoru koji je osigurao Grad Rijeka organizira individualna ili grupna savjetovanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari