U SUBOTU

Galerija | Održana vježba civilne zaštite Grada Rijeke

U subotu, 11. svibnja 2024. održano je osposobljavanje i uvježbavanje pripadnika civilne zaštite opće namjene i pripadnika civilne zaštite za spašavanje iz ruševina Grada Rijeke.

Po prvi puta ove su dvije postrojbe bile i fizički razdvojene, odnosno svoje su osposobljavanje i uvježbavanje provodile u isto vrijeme, ali na drugim lokacijama. Na taj se način pokušalo približiti stvarnoj situaciji, odnosno situaciji da postrojbe djeluju neovisno jedna od druge.

Postrojba civilne zaštite za spašavanje iz ruševina provela je svoje osposobljavanje i uvježbavanje na prostorima Centra za obuku interventnih službi u Šapjanama, uz instruktorske upute djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.

Tijekom uvježbavanja postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz ruševina provođeno je traganje i spašavanje iz ruševina, odnosno spašavanje iz dubine, ali i s visine, kao i pružanje prve pomoći unesrećenim osobama. Pripadnici postrojbe upoznali su se i s novonabavljenom opremom za spašavanje iz ruševina.

S druge strane, pripadnici civilne zaštite opće namjene provodili su svoje osposobljavanje i uvježbavanje na Grobniku, u prostorima Baze Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, uz instruktorske upute pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Pripadnici civilne zaštite opće namjene upoznali su se s opremom koja je smještena u Bazi Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, kao i sa specifičnostima šatora koje koristi Državna intervencijska postrojba te su se osposobljavali u njihovom podizanju, odnosno u podizanju kampa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari