U SRIJEDU ODRŽANA

Održana završna konferencija projekta Kastav Smart Start

U srijedu je u prostorijama poduzetničkog inkubatora KASPI održana završna konferencija projekta Kastav Smart Start, u sklopu čega je voditelj projekta Krešimir Vidović javnosti predstavio rezultate projekta.

Vrijedan gotovo pola milijuna eura, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodio ga je Grad Kastav od 1. ožujka 2019. Ciljevi projekta bili su promicanje i poticanje kreativnih poduzetničkih ideja, promicanje i razvijanje društveno odgovornog poduzetništva, povezivanja javne uprave sa lokalnim poduzetnicima, stvaranje novih digitalnih i zelenih proizvoda i usluga te regionalni gospodarski i društveni razvoj.

U sklopu projekta rekonstruirana je jedna od najstarijih kuća u staroj jezgri Kastva, osnovan je poduzetnički inkubator u području digitalne i zelene tranzicije, pružane su edukacijske i savjetodavne usluge start-upovima, odnosno novim i postojećim poduzetnicima, a organizirana su i brojna javna događanja. Tijekom provedbe potpisani su i sporazumi o dugoročnoj suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom PGŽ – Prigoda, tvrtkom Ericsson Nikola Tesla, Ekonomskim fakultetom u Rijeci i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Poduzetnički inkubator je dobio i svoju Internet stranicu i stranice na društvenim mrežama putem kojih će se nastaviti informirati poduzetnike i građane, a također je postavljen i digitalni sustav rezervacije prostora u inkubatoru za sastanke, radionice, coworking i druge namjene.

Voditelj projekta Krešimir Vidović naglasio je kako će poduzetnički inkubator KASPI uredno nastaviti raditi i nakon isteka projekta, a u pripremi je već i novi javni poziv za iduću generaciju start-upova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views