DRUGA PO REDU B

Održana zelena čistka Veprinac – Učka; Priključilo se 40 volontera

Zelena čistka Veprinac – Učka u organizaciji MO Veprinac-Učka, Kulturnog društva Leprinac i DVD Učka održana je drugi put zaredom, u subotu 26. ožujka. Ekološkoj se akciji odazvalo više od 40 volontera, mještana Veprinca i članova Udruge „Za bolji život“.

Očistili su područje uz glavnu prometnicu Veprinac-Učka te pojedine pozicije u šumi, na kojima su nesavjesni građani bacili krupni otpad. U akciji je prikupljeno oko 25 tona otpada. Bilo je tu svega, od kućnog otpada, televizora, wc školjki, automobilskih guma, raznih plastika… Djelatnici Komunalca i Sekundara su na kraju akcije pokupili prikupljen otpad, na čemu im organizatori zahvaljuju.

VIDEO DANA:

–  U prošlogodišnjoj akciji prikupljeno je više od 30 tona smeća te možemo zaključiti da se situacija donekle popravila vezano uz odnos građana prema prirodi. U svakom slučaju, naše akcije imaju smisla. Apeliramo i molimo sve građane da ne bacaju smeće kraj ceste i u šumu, poručila je predsjednica VMO Veprinac – Učka Zorica Sergo.

Za zbrinjavanje krupnog otpada prema odluci Grada Opatije svako kućanstvo može naručiti „građevinsku vreću“  od 3 m3 (za krupni otpad i zelenilo dva puta godišnje), a za elektornički otpad možete pozvati tvrtku koja vam na „kućnom pragu“ isti preuzme. Što se tiče kućnog smeća koje nesavjesni građani bacaju kraj ceste ili u šumu,  uz pomoć komunalnog redarstva Grada Opatije i pojačane nadzore tome ćemo stati na kraj, odlučni su organizatori ekološke akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari