OD 17. DO 23. TRAVNJA

Galerija |Održani su 31. Dani Trsata

Idi na originalni članak

Od 17. do 23. travnja 2023. godine održani su 31. Dani Trsata. Raznoliki program raspoređen na nekoliko lokacija posjetili su mnogi građani, a cijela manifestacija završena je na blagdan Sv. Jurja, 23. travnja, svečanom misom u župnoj crkvi koju je predvodio nadbiskup Mate Uzinić.

Oglas

U ponedjeljak, 17. travnja 2023. godine, svečanim mimohodom ulicama Trsata otvoreni su 31. Dani Trsata.

Za najmlađe posjetitelje 18. travnja održana je interaktivna radionica za djecu u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka- ogranak Trsat.

Srijeda je bila rezervirana za kreativnu radionicu u klubu umirovljenika Trsat, a radionice će se nastaviti održavati srijedom od 15 sati tokom travnja i svibnja.

Na Trsatskom kaštelu odvijao se Trsat escape u kojem su ekipe sudjelovale u potrazi za blagom.

Večer je završila druženjem Vijeća mjesnog odbora Grad Trsat s građanima u prostorijama mjesnog odbora.

Znanstveno popularni skup pod nazivom “Trsat- čuvar Frankopanske baštine” održan je 20. travnja u Hrvatskoj čitaonici Trsat.

Oslobođenje Trsata obilježeno je u petak, 21. travnja 2023. godine, polaganjem vijenaca na spomen obilježje NOB-a u ulici Slavka Krautzeka te na spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Trsatskom groblju. U večernjim satima u Hrvatskoj čitaonici Trsat održana je svečana akademija.

Manifestacija Povratak Frankopana odvijala se u subotu 22. travnja. U jutarnjim satima u Nugentovom parku postavljeni su šatori, a posjetitelji su se mogli iskušati u gađanju lukom i strijelom, izradi metalnih novčića, razgledati sajam starih zanata dok su za najmlađe bili postavljeni drveni vrtuljci. Svi zainteresirani mogli su se provozati u kočiji s konjima. Nakon pucnja iz topa Bakarske straže u 15 sati krenuo je mimohod ulicama Trsata u svečanim odorama, a bitka za Gradinu upriličena je u 18 sati.

Gradska glazba Trsat, s početkom u 20 sati, održala je tradicionalni koncert u Hrvatskoj čitaonici Trsat.

Večernji program upotpunio je koncert Swing Express tria u Nugentovom parku.

Exit mobile version