POVODOM DANA SESTRINSTVA

KBC Rijeka pokrenuo stipendiranje 20-tak učenika i studenata sestrinstva, družili se povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Želja i cilj uprave KBC-a Rijeka je uspostaviti kvalitetnu komunikaciju i suradnju učenika i studenata sa zaposlenicima i Upravom KBC-a Rijeka već tijekom njihovog obrazovanja

Članovi Uprave KBC-a Rijeka na čelu s ravnateljem prof. dr. sc. Alenom Ružićem organizirali su druženje s prvom generacijom stipendista sestrinstva KBC-a Rijeka, učenicima medicinskih škola i studentima Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Kako je istaknuo ravnatelj Ružić, KBC-Rijeka je prema našim saznanjima među prvima u Hrvatskoj uveo praksu stipendiranja mladih koji se školuju za zanimanje medicinskih sestara i tehničara.

Gledano na dugoročni nacionalni i globalni deficit školovanih i iskusnih zdravstvenih radnika u segmentu sestrinstva kao profila djelatnika koji je od iznimnog značaja za ukupnan zdravstveni sustav, kvalitetu i dostupnost zdravstvene zaštite, KBC Rijeka je u tekućoj školskoj i studentskoj godini pokrenuo stipendiranje dvadesetak učenika i studenata sestrinstva, zaključio je Ružić.

Dodao je da su želja i cilj uprave KBC-a Rijeka uspostaviti kvalitetnu komunikaciju i suradnju učenika i studenata sa zaposlenicima i Upravom KBC-a Rijeka već tijekom njihovog obrazovanja. Stipendije će mladima stručnjacima sestrinstva zasigurno unaprijediti uvjete školovanja, a KBC Rijeka se veseli novim budućim članovima kolektiva koji će nakon dovršetka obrazovanja ostati u Hrvatskoj i u ovoj ustanovi nastaviti svoj stručni razvoj.

Druženje je održano u povodu Međunarodnog dana sestrinstva što se obilježava 12. svibnja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari