JUBILARNO 20. IZDANJE

Održano primanje za Šajetu i Duleta povodom uspjeha na ČAnsonfestu

Jubilarno 20. izdanje popularnog ČAnson festa na Kastvu završilo je velikim uspjehom Opatijaca. Tim povodom gradonačelnik Kirigin je primio Dražena Turinu Šajetu i Duška Jelčića Duleta sa suprugom Silvanom.

Nakon višegodišnjih najava, Šajeta je napokon nastupio na festivalu i to pjesmom „Najbolji čovek na svete”, posvećenom legendarnom Dušku Jeličiću Duletu. Pjesmom je osvojio i publiku i žiri koji mu je dodijelio nagradu za najboljeg kantautora. Najboljom zavičajnom šansonom proglašena je skladba „Deca z Govca“ koju su izveli Silvana i Duško Jeličić.

„Još sam jedanput iskoristio Duleta, stavio fokus na njegovu poslovičnu dobrotu koja je zaista svjetska kategorija, ako sam ja polovinka Dule je cijela nota“, kazao je Šajeta, a gradonačelnik Kirigin se nadovezao da o Duletovoj dobroti dovoljno govori to što mu lučki cipli jedu kruh iz ruke.

Financijski dio nagrade osvojene na ČAnson festu Šajo i Dule donirat će opatijskim Smajlićima, djeci i mladima opatijske Udruge osoba s invaliditetom, najavili su na primanju.

Šajeta se prisjetio i da je točno prije 30 godina izašao prvi album opatijskog benda „Šajeta & Capra d’oro“  pod nazivom „Čestitke i aplauzi“, jedan od najvažnijih albuma Ča-vala devedesetih godina prošloga stoljeća.

Gradonačelnik Kirigin je, uz čestitke na uspjehu na ČAnsonfestu, popularnim opatijskim glazbenicima zahvalio što čuvaju domaće Ča, kao i na velikom doprinosu u osmišljavanju popularnih manifestacija koje su postale dio opatijskog identiteta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari