U SRIJEDU

Sveučilište u Rijeci otvara vrata budućim urbanistima: Ne propustite ZOOM prezentaciju „Urbani studiji“!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Povodom nedavno otvorenih prijava za upis druge generacije studenata, u srijedu 3. srpnja u 16 sati putem ZOOM platforme održat će se kratka prezentacija studijskog programa Sveučilišta u Rijeci „Urbani studiji“.

Prezentacija je zamišljena u formi kratkog izlaganja voditeljice studija doc. art. Ide Križaj Leko, popraćena diskusijom sa studentima prve generacije Urbanih studija – arhitekticom Ivom Peručić i arhitektom Dorijanom Vujnovićem – koji su nedavno obranili svoje završne specijalističke radove naslovljene „Simbiotski habitus“ i „Crna rupa i crvotočine: spekulativni sadržaji gradskih sveučilišnih prostora“. Nakon izlaganja i razgovora, slijedit će prostor za otvoreno postavljanje pitanja prisutne publike.

Razgovor će moderirati prodekanica za međunarodnu suradnju i umjetnost Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i aktualna predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata dr. sc. Mia Roth Čerina.

Svi zainteresirani mogu se priključiti na NEXT GEN ZOOM ROOM na idućoj poveznici: https://us06web.zoom.us/j/87657449898?pwd=IpEJUGzWdKbI1jlrl5A0x7kIJsFaOR.1

Interdisciplinarni specijalistički studij prostornog i strateškog oblikovanja složenih urbanih sustava

Urbani studiji su interdisciplinarni specijalistički studij prostornog i strateškog oblikovanja složenih urbanih sustava, pojava i transformacija, koji provodi i razvija DELTALAB – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci. Inovativni kurikulum okuplja studente i nastavnike raznih disciplina u dinamičan obrazovni proces koji kombinira predavanja, istraživanja, radionički program i metodološku praksu u okviru specifičnog temata generacije pod nazivom Waterworld Futures.

Urbani studiji nude interdisciplinarno obrazovanje nužno za smislen doprinos razvoju otvorenih, inkluzivnih i otpornih urbanih sustava, s ciljem razumijevanja i razvijanja dizajnom vođenih pristupa usmjerenih k izazovima urbanih budućnosti. Fokusirani na hibridnost, otpornost i nepredvidljivost, program je namijenjen svima čija istraživanja i prakse utječu na izgrađeno i programirano okruženje, strateško planiranje i kolektivne imaginarije.

Sve informacije o studijskom programu i procesu prijave možete pronaći na: https://deltalab.hr/urbani-studiji/ ili kontaktom na info@deltalab.hr.

Poziv za prijavu upisa u akademsku 2024./2025. godinu otvoren je do 15. rujna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari