U MORU RAZLIČITOSTI

Održava se manifestacija ”Dani Dječjeg vrtića More”

Idi na originalni članak

Pod nazivom „U moru različitosti“ od 2. do 13. svibnja odvijaju se Dani Dječjeg vrtića More, namijenjeni odgojno-obrazovnim djelatnicima, studentima, djeci, roditeljima i svim zainteresiranima.

Oglas

„Manifestacijom želimo zainteresiranim čimbenicima u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja otvoriti vrata naših vrtića te omogućiti upoznavanje novog i drugačijeg“, poručuju iz Dječjeg vrtića More, jednog od tri gradske predškolske ustanove, pozivajući sve zainteresirane na druge po redu Dane Dječjeg vrtića More.

Događanja namijenjena studentima i odgojno-obrazovnim djelatnicima mogu se pratiti on-line. Aktivnosti namijenjene djeci i roditeljima odvijat će se uživo, na vanjskom prostoru.

Kroz komparativnu analizu odgojno-obrazovne prakse predstavit će se odgojno-obrazovne prakse u Njemačkoj, Sloveniji, Irskoj i Islandu, prikaz Montessori programa kroz prizmu radnog iskustva u SAD-u, ali i usporedba Montessori, Waldorfskog i redovitog programa u organizaciji svečanih trenutaka s djecom.

Predavanja namijenjena studentima i odgojno-obrazovnim djelatnicima pokrivaju najrazličitije teme, od provedbe različitih aktivnosti u dječjim vrtićima, važnosti suradnje s roditeljima kao temelju kvalitetnije prilagodbe do prenošenja iskustva iz sudjelovanja u EU projektima.

Za djecu i roditelje pripremljene su aktivnosti u podcentrima Bulevard, Delfin, Đurđice, Kvarner i Vidrice, s temama posvećenim dječjim igrama, waldorfskim igrama, bajkama, znanosti te održivom razvoju.

Pod nazivom „Mali umjetnici u moru različitosti“ u vrtićkim okruženjima, izlozima gradske uprave i na Korzu izloženi su kreativni radovi djece i odgajatelja.

Exit mobile version