U MORU RAZLIČITOSTI

Održava se manifestacija ”Dani Dječjeg vrtića More”

Pod nazivom „U moru različitosti“ od 2. do 13. svibnja odvijaju se Dani Dječjeg vrtića More, namijenjeni odgojno-obrazovnim djelatnicima, studentima, djeci, roditeljima i svim zainteresiranima.

„Manifestacijom želimo zainteresiranim čimbenicima u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja otvoriti vrata naših vrtića te omogućiti upoznavanje novog i drugačijeg“, poručuju iz Dječjeg vrtića More, jednog od tri gradske predškolske ustanove, pozivajući sve zainteresirane na druge po redu Dane Dječjeg vrtića More.

Događanja namijenjena studentima i odgojno-obrazovnim djelatnicima mogu se pratiti on-line. Aktivnosti namijenjene djeci i roditeljima odvijat će se uživo, na vanjskom prostoru.

Kroz komparativnu analizu odgojno-obrazovne prakse predstavit će se odgojno-obrazovne prakse u Njemačkoj, Sloveniji, Irskoj i Islandu, prikaz Montessori programa kroz prizmu radnog iskustva u SAD-u, ali i usporedba Montessori, Waldorfskog i redovitog programa u organizaciji svečanih trenutaka s djecom.

Predavanja namijenjena studentima i odgojno-obrazovnim djelatnicima pokrivaju najrazličitije teme, od provedbe različitih aktivnosti u dječjim vrtićima, važnosti suradnje s roditeljima kao temelju kvalitetnije prilagodbe do prenošenja iskustva iz sudjelovanja u EU projektima.

Za djecu i roditelje pripremljene su aktivnosti u podcentrima Bulevard, Delfin, Đurđice, Kvarner i Vidrice, s temama posvećenim dječjim igrama, waldorfskim igrama, bajkama, znanosti te održivom razvoju.

Pod nazivom „Mali umjetnici u moru različitosti“ u vrtićkim okruženjima, izlozima gradske uprave i na Korzu izloženi su kreativni radovi djece i odgajatelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari