OGLAS Tražimo novinarke i novinare! Pridružite se redakciji portala Riječanin

Foto: Ilustracija (Pixabay/Riječanin)

Web portal Riječanin (rijecanin.rtl.hr), najbrže rastući portal u ovom dijelu Hrvatske, posvećen prvenstveno događajima u Rijeci i okolici ali i nacionalnim i globalnim temama od životne važnosti za građane/naše čitetelje, traži novinarke i novinare!

Portal Riječanin osnovan je početkom 2015. godine. Zahvaljujući kontinuiranom porastu broja čitatelja i pratitelja na društvenim mrežama, vrlo brzo postao je jedan od najbrže rastućih portala u ovom dijelu Hrvatske. Portal Riječanin ima 45,6 tisuća pratitelja na svom Facebooku profilu, a aktivan je i na drugim društvenim mrežama.

Početkom godine u okviru portala Riječanin pokrenuli smo i novu platformu – Rijecanin TV – koju želimo dalje razvijati.

Upravo kontinuirani rast i podrška čitatelja, ali i pokretanje Riječanin TV-a, naši su motivi da dodatno proširimo redakciju novim, mladim novinarima i omogućimo im stjecanje iskustva te obavljanje kvalitetnog novinarskog posla u raznim žanrovima s naglaskom na nove tehnologije.

Novinare tražimo za praćenje različitih sektora (društvo, politika, Rijeka, sport, lifestyle, tehnologija…). Tražimo proaktivne i odgovorne osobe, ambiciozne i spremne za konstantno usavršavanje i profesionalni razvoj. Tražimo dinamične, ambiciozne i znatiželjne mlade osobe koje imaju strast za novinarstvom!

Od kandidatkinje ili kandidata se očekuje barem osnovno poznavanje novinarskih žanrova, odlično pisanje, poštivanje rokova, spremnost za medijski istup pred kamerom. Tražimo timske igrače koji i inače prate događanja u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Također, očekujemo od kandidata da zna prepoznati “dobru ljudsku priču” iz svoje okoline te da ima sposobnosti predstaviti je na zanimljiv način.

Osoba koja je zainteresirana za pridruživanje timu mora poznavati osnove rada na računalu (osnovni elementi Office paketa) i služiti se engleskim jezikom, uz razumijevanje funkcioniranja i važnosti društvenih mreža kako jednog od oblika informiranja građana.

OPIS POSLA:

– Predlaganje tema i pisanje autorskih tekstova (vijesti, izvještaji, intervjui, scenarij video reportaže…)

– Istraživanje, prikupljanje podataka, provjera relevantnosti podataka
– Prevođenje i prilagođavanje tekstova iz pouzdanih stranih izvora

Poželjno je također posjedovanje vozačke dozvole B-kategorije.

Ako se prepoznajete u ovome, pošaljite nam jedan vaš autorski tekst, svoj životopis i motivacijsko pismo s linkovima na svoje profile na društvenim mrežama do ponedjeljka 17. studenog 2019. godine do 20 sati, na adresu urednik@rijecan.in.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari