8. PROSINCA

Okrugli stol – “Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih”

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U suradnji sa Savjetom mladih Grada Rijeke Europe Direct Rijeka organizira 8. prosinca 2022. okrugli stol pod nazivom ‘Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih’ u prostorima Proizvodnog parka Torpedo.

Cilj ovog okruglog stola jesu teme s kojima se bave ili će se baviti savjetodavna tijela u kojima sudjeluju mladi kako bi bili aktivni sudionici u društvu i djelovali putem politike, društvenih, inovativnih i poduzetničkih aktivnostima te drugog od interesa mladih.

Okrugli stol će se održati ‘Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih’ održat će se u četvrtak, 8. prosinca 2022. s početkom u 13 sati u prostorima Proizvodnog parka Torpedo, Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., Milutina Barača 60, Rijeka, konferencijska dvorana, I. kat.
PROGRAM:

 • Pozdravne riječi
  – Dario Zorić, direktor Riječke razvojne agencije Porin d.o.o.
  – Luka Čanković, predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke
 • Mala provjera i zagrijavanje sudionika – kratki online upitnik o mladima
  – Nikolina Šaponja, članica Savjeta mladih Grada Rijeka
 • Uvodno izlaganje: Djelovanje Europe Direct Rijeka i 2022. – Europska godina mladih
  – Doris Sošić, voditeljica Europe Direct Rijeka
 • Okrugli stol: Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih

Sudionici okruglog stola:

Luka Čanković, predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke
Luka je mladi poduzetnik, vlasnik obrta za organizaciju evenata, nogometni trener i voditelj škole nogometa NK Naprijed Hreljin, uz to je i aktivni igrač nogometnog kluba NK Naprijed Hreljin te predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke

Enea Dessardo, zamjenik hrvatskog mladog delegata pri Ujedinjenim narodima
Enea je i predsjednik Udruge TRY theatre, prve hrvatske škole glume za djecu i mlade na engleskom jeziku te nastavnik geografije u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci.

Sara Sušanj, stručna suradnica, Udruga Delta Rijeka
Sara je i članica Odbora za mlade Grada Opatije, bivša članica i predsjednica Savjeta mladih Grada Opatije s iskustvom rada i u Europskom centru za mlade u Budimpešti čije primjere dobre prakse je pokušala primijeniti i u svojoj lokalnoj sredini.

Cilj ovog okruglog stola jesu teme s kojima se bave ili će se baviti savjetodavna tijela u kojima sudjeluju mladi kako bi bili aktivni sudionici u društvu i djelovali putem politike, društvenih, inovativnih i poduzetničkih aktivnostima te drugog od interesa mladih.

Pozivamo mlade osobe da se uključe i doprinijeti u raspravi ovog okruglog stola kako bi se čuo njihov glas.

Po završetku događanja za sudionike je organiziran obilazak Proizvodnog parka Torpedo.

Facebook događaj:
https://www.facebook.com/events/1280113966108017?ref=newsfeed
Facebook objava: https://www.facebook.com/EuropeDirectRijeka/posts/pfbid02oT3wyezUG1z4AfqzyKFbwLyc68nGoQzw7kgM4nkcdwNHAGNX4DvAkhrh2JS5Cipil
Instagram objava: https://www.instagram.com/p/ClivVb-If10/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views