GRAĐANI JEDVA DOČEKALI

OLAKŠANJE U subotu se za promet otvara rotor kod nove bolnice na Sušaku

Foto: Radio Rijeka

U subotu, 15. lipnja 2024. godine, u popodnevnim satima, očekuje se otvaranje prometa u Ulici Vjekoslava Dukića na dijelu od raskrižja s Ulicom Ivana Matrljana do raskrižja s Ulicom Tome Strižića te u Ulici Tome Strižića

U sljedećih nekoliko dana izvodit će se manji završni radovi na samom kružnom raskrižju i nogostupima koji neće ometati tijek prometa. Autobusi KD Autotrolej d.o.o. još će za vikend zadržati postojeću trasu autobusnih linija, zbog potrebe usklade voznih redova i pravovremenog informiranja građana o novim trasama, a od ponedjeljka se očekuje prometovanje autobusa novom prometnicom.

Podsjećamo, izgradnjom Sveučilišnog kampusa na Trsatu i novog kompleksa KBC-a na lokalitetu Sušak, povećalo se prometno opterećenje postojećeg raskrižja ulica Vjekoslava Dukića i Tome Strižića te je stoga Grad Rijeka pokrenuo postupak rekonstrukcije predmetnog raskrižja u kružni tok prometa i rekonstrukciju ulice Vjekoslava Dukića u duljini od približno 280 m.

Na području izvođenja radova došlo je do preklapanja nekoliko projekta. Naime, KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. na istom obuhvatu ima ugovorene radove rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture financirano kroz EU projekt Aglomeracija Rijeka. S obzirom na preklapanje dinamičkih planova projekata Grada Rijeke i KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. proveden je zajednički postupak javne nabave, što je omogućilo odabir zajedničkog izvođača radova, s ciljem povećane efikasnosti i skraćenja ukupnog roka za izvođenje svih potrebnih radova.

Dana 26. rujna 2023. godine započeli su radovi na projektu ”Rekonstrukcija Ulice Vjekoslava Dukića i izgradnja vodno-komunalne infrastrukture”. Istovremeno s ovim radovima, TD Energo d.o.o. provodi i projekt obnove toplinarstva u tom dijelu grada (sufinancirano iz EU fondova), te se trasa novog toplovoda djelomično preklapala s radovima koje izvodi Grad Rijeka u ulici Tome Strižića. Također se ističe da u nastavku ulice Tome Strižića, prema mostu na Sv. Ani, KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. provodi i dio projekta aglomeracije, komponenta B, podsustav B3, koji izvodi drugi izvođač radova koji nije vezan za radove na području budućeg rotora.

Slijedom svega navedenog, zbog preklapanja više projekata i nekoliko građevinskih dozvola, cijelo vrijeme trajanja projekta bilo je potrebno koordinirati sve izvođače radova, posebno u vidu izrade privremenih prometnih rješenja, radi što bolje protočnosti prometa pješaka i vozila. Glavni prometni prioritet je bio svakom trenutku osigurati prilaze bolnici i Sveučilišnom kampusu, te omogućiti nesmetano preseljenje dječje bolnice s Kantride u prostor nove Bolnice za ženu i dijete, što se odvijalo krajem 2023. i početkom 2024. godine, bez većih zastoja. Neometan pristup novom dijelu bolnice za ženu i dijete je osiguran za cijelo vrijeme trajanja završnih radova, od otvorenja bolnice.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova za projekt ”Rekonstrukcija Ulice Vjekoslava Dukića i izgradnja vodno-komunalne infrastrukture” iznosi 2.249.559,90 eura bez PDV-a, od čega vrijednost radova projekta aglomeracije investitora KD Vodovod i kanalizacija iznosi 806.889,56 eura bez PDV-a (dijelom je sufinancirano iz EU fondova), dok vrijednost ugovorenih radova koje financira Grad Rijeka (manji dio sufinanciran od KD Vodovoda i kanalizacije te Energa d.o.o.) kroz Fazu I i Fazu II iznosi 1.442.670,34 eura bez PDV-a.

Građevinske radove na projektu izvodila je Izgradnja d.o.o. iz Crikvenice, nadzor nad izvođenjem radova izvodi House d.o.o. iz Rijeke, dok je projektnu dokumentaciju izradio PLAN-MAR d.o.o. iz Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari