TIMOVI 14. GENERACIJE STARTUP INKUBATORA RIJEKA

OLEAF – Zdravlje iz masline

Idi na originalni članak

OLeaf je ručno izrađena zubna pasta od prirodnih sastojaka s dodatkom ljekovite komponente u obliku ekstrakta lista masline

Oglas

Za razliku od komercijalnih zubnih pasta, OLeaf ne sadrži štetne sastojke kao što su SLS, parabeni i šećeri te je sigurna za naše zdravlje. Dodatkom ekstrakta lista masline postignuta je ljekovitost obzirom da je taj ekstrakt poznat po svom snažnom antimikrobnom, protuupalnom i antioksidativnom djelovanju.

OLeaf zubna pasta namijenjena je onima koji biraju prirodnu kozmetiku i brinu o svom zdravlju. Proizvod i sve oko njega je unutar 14. generacije startupovaca razvijala dr.sc. Maja Kinkela Devčić, doktorica dentalne medicine.

U centru vašeg poduzetničkog projekta je maslina. Zašto baš maslina, a ne neka druga biljka s ljekovitim svojstvima?

Živimo u području Sredozemlja gdje biljka maslina raste i tako nam je lako dostupna, međutim, ne iskorištavamo dovoljno njezin ogromni potencijal. Od masline koristimo plod za izradu maslinova ulja, a list se nažalost smatra otpadom.

Upravo u listu masline prisutna je najveća količina bioaktivnih tvari kao što su polifenoli koji su odgovorni za pozitivne učinke na naše zdravlje. Brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da polifenoli u ekstraktu lista masline mogu smanjiti upalu, djelovati protiv patogenih mikroorganizama i smanjiti djelovanje slobodnih radikala.

Koliko se početna ideja, s kojom ste ušli u Startup inkubator, razlikuje od sadašnje ideje? U čemu je napredak?

Početna ideja bila je iskoristiti potencijal masline kao biljke, iskoristiti moje znanje o toj biljci i implementirati to u neku vrstu medicinskog ili kozmetičkog proizvoda. S obzirom na moje zanimanje doktorice dentalne medicine, najveći naglasak htjela sam dati na očuvanje oralnog zdravlja i tako je nastala zubna pasta.

OLeaf ima potencijal za širenje palete proizvoda. Jeste li razmišljali o tome koji bi mogao biti sljedeći?

Samo jedna vrsta zubne paste ne može zadovoljiti potrebe svih mojih potencijalnih korisnika i kupaca i upravo zbog toga razvijam dodatne vrste prirodnih zubnih pasta. Isto tako, zbog snažnog protuupalnog djelovanja ekstrakta lista masline, trenutno razvijam još jedan proizvod, a to je balzam za njegu oralne sluznice na bazi ekstrakta lista masline. Dugoročni cilj i želja je imati liniju proizvoda za njegu usne šupljine na bazi ekstrakta lista masline.

Kako su vam u razvoju ideje koristile edukacije i podrška mentora Startup inkubatora? Što vam je najviše pomoglo, ‘otvorilo oči’?

U Startup inkubator sam se prijavila bez ikakvog znanja o poduzetništvu. Pomoć mentora i cijelog inkubacijskog programa je neprocjenjiva i izuzetno mi je pomogla kako bih mogla ući u svijet poduzetništva i razviti svoju ideju. U ovom trenutku intenzivno radim na razvijanju svojih receptura koje su temelj svakog proizvođača prirodne kozmetike, ne odstupajući od svojih glavnih načela, a to je ručno izrađeno i prirodno.

Zašto ste se prijavili u Startup inkubator i kakvo je iskustvo boravka i rada u njemu?

Za program Startup inkubatora saznala sam od tima sudionika 12. generacije i u samom startu cijeli koncept me oduševio, pa sam u tom trenutku odlučila da ću se i ja prijaviti. Svi u Startup inkubatoru se izuzetno trude pomoći nama, poduzetnicima početnicima, te bih zaista svakome tko želi razvijati poslovnu ideju, a ne zna kako, preporučila da se prijavi u program Startup inkubatora.

Što ćete učiniti ako na Demo danu osvojite novčanu potporu, a što ako ne osvojite?

Iz inkubatora nosim znanje koje je neprocjenjivo i svakako neusporedivo s bilo kojom novčanom nagradom. Stečeno znanje mogu u budućnosti primijeniti za razvijanje moje trenutne poslovne ideje ili bilo koje buduće. A nagrada, ako je osvojim, bit će samo jedan dodatni korak koji će mi olakšati i pomoći u ostvarenju mojih ciljeva.

Jeste li oduvijek bili poduzetnički tip ili se ideja za samostalnim radiom stvorila tek nedavno? Što biste preporučili ljudima koji imaju ideju, a ne znaju kako krenuti?

Poduzetništvo je u meni uvijek bilo prisutno, međutim nisam imala znanje niti ideju na koji način ga razvijati i primijeniti. U Startup inkubatoru dobila sam odgovore na sva ta pitanja te bih ga svakako svima preporučila. Neprocjenjivo iskustvo.

Exit mobile version