TIMOVI 14. GENERACIJE STARTUP INKUBATORA RIJEKA

OLEAF – Zdravlje iz masline

OLeaf je ručno izrađena zubna pasta od prirodnih sastojaka s dodatkom ljekovite komponente u obliku ekstrakta lista masline

Za razliku od komercijalnih zubnih pasta, OLeaf ne sadrži štetne sastojke kao što su SLS, parabeni i šećeri te je sigurna za naše zdravlje. Dodatkom ekstrakta lista masline postignuta je ljekovitost obzirom da je taj ekstrakt poznat po svom snažnom antimikrobnom, protuupalnom i antioksidativnom djelovanju.

OLeaf zubna pasta namijenjena je onima koji biraju prirodnu kozmetiku i brinu o svom zdravlju. Proizvod i sve oko njega je unutar 14. generacije startupovaca razvijala dr.sc. Maja Kinkela Devčić, doktorica dentalne medicine.

U centru vašeg poduzetničkog projekta je maslina. Zašto baš maslina, a ne neka druga biljka s ljekovitim svojstvima?

Živimo u području Sredozemlja gdje biljka maslina raste i tako nam je lako dostupna, međutim, ne iskorištavamo dovoljno njezin ogromni potencijal. Od masline koristimo plod za izradu maslinova ulja, a list se nažalost smatra otpadom.

Upravo u listu masline prisutna je najveća količina bioaktivnih tvari kao što su polifenoli koji su odgovorni za pozitivne učinke na naše zdravlje. Brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da polifenoli u ekstraktu lista masline mogu smanjiti upalu, djelovati protiv patogenih mikroorganizama i smanjiti djelovanje slobodnih radikala.

Koliko se početna ideja, s kojom ste ušli u Startup inkubator, razlikuje od sadašnje ideje? U čemu je napredak?

Početna ideja bila je iskoristiti potencijal masline kao biljke, iskoristiti moje znanje o toj biljci i implementirati to u neku vrstu medicinskog ili kozmetičkog proizvoda. S obzirom na moje zanimanje doktorice dentalne medicine, najveći naglasak htjela sam dati na očuvanje oralnog zdravlja i tako je nastala zubna pasta.

OLeaf ima potencijal za širenje palete proizvoda. Jeste li razmišljali o tome koji bi mogao biti sljedeći?

Samo jedna vrsta zubne paste ne može zadovoljiti potrebe svih mojih potencijalnih korisnika i kupaca i upravo zbog toga razvijam dodatne vrste prirodnih zubnih pasta. Isto tako, zbog snažnog protuupalnog djelovanja ekstrakta lista masline, trenutno razvijam još jedan proizvod, a to je balzam za njegu oralne sluznice na bazi ekstrakta lista masline. Dugoročni cilj i želja je imati liniju proizvoda za njegu usne šupljine na bazi ekstrakta lista masline.

Kako su vam u razvoju ideje koristile edukacije i podrška mentora Startup inkubatora? Što vam je najviše pomoglo, ‘otvorilo oči’?

U Startup inkubator sam se prijavila bez ikakvog znanja o poduzetništvu. Pomoć mentora i cijelog inkubacijskog programa je neprocjenjiva i izuzetno mi je pomogla kako bih mogla ući u svijet poduzetništva i razviti svoju ideju. U ovom trenutku intenzivno radim na razvijanju svojih receptura koje su temelj svakog proizvođača prirodne kozmetike, ne odstupajući od svojih glavnih načela, a to je ručno izrađeno i prirodno.

Zašto ste se prijavili u Startup inkubator i kakvo je iskustvo boravka i rada u njemu?

Za program Startup inkubatora saznala sam od tima sudionika 12. generacije i u samom startu cijeli koncept me oduševio, pa sam u tom trenutku odlučila da ću se i ja prijaviti. Svi u Startup inkubatoru se izuzetno trude pomoći nama, poduzetnicima početnicima, te bih zaista svakome tko želi razvijati poslovnu ideju, a ne zna kako, preporučila da se prijavi u program Startup inkubatora.

Što ćete učiniti ako na Demo danu osvojite novčanu potporu, a što ako ne osvojite?

Iz inkubatora nosim znanje koje je neprocjenjivo i svakako neusporedivo s bilo kojom novčanom nagradom. Stečeno znanje mogu u budućnosti primijeniti za razvijanje moje trenutne poslovne ideje ili bilo koje buduće. A nagrada, ako je osvojim, bit će samo jedan dodatni korak koji će mi olakšati i pomoći u ostvarenju mojih ciljeva.

Jeste li oduvijek bili poduzetnički tip ili se ideja za samostalnim radiom stvorila tek nedavno? Što biste preporučili ljudima koji imaju ideju, a ne znaju kako krenuti?

Poduzetništvo je u meni uvijek bilo prisutno, međutim nisam imala znanje niti ideju na koji način ga razvijati i primijeniti. U Startup inkubatoru dobila sam odgovore na sva ta pitanja te bih ga svakako svima preporučila. Neprocjenjivo iskustvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari