"SANJAJ OPATIJU"

Opatija atraktivnim videom pozvala turiste da ne zaborave “Kraljicu turizma”!

Video “Dream today, visit Opatija tomorrow” dio je promotivne akcije Turističke zajednice grada Opatije

Turistička zajednica grada Opatije ni nakon zatvaranja granica i zaustavljanja turističkih tokova nije zanemarila komunikaciju sa svim bivšim i budućim posjetiteljima „kraljice Jadrana“. Većinu aktivnosti prenijeli su u virtualni svijet, u kojem je moguće „putovati“ bez napuštanja vlastitog doma.

– Iskoristili smo dosad izgrađene komunikacijske kanale na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram i Twitter te našu internetsku stranicu kako bismo pokrenuli kampanju praktički bez troškova, kojom smo zadržali interes turista za Opatijom i pozvali ih da nas posjete čim to bude moguće, kazala je Suzi Petričić, direktorica TZ grada Opatija.

Iako je turizam privremeno „na čekanju“, brojni ljubitelji putovanja koriste ovo vrijeme kako bi razmišljali o novim destinacijama, stoga je opatijska Turistička zajednica osmislila kampanju „Dream today, travel tomorrow“ (Planiraj danas, putuj sutra) koja je pokrenuta još sredinom ožujka. Turisti su pozvani da virtualno prošeću Opatijom i upoznaju njenu povijest i znamenitosti, a kampanja je ujedno usmjerena na predstavljanje ključnih opatijskih turističkih atributa poput duge lječilišne tradicije i bogate outdoor ponude.

– Svojim pratiteljima poručili smo kako je važno da ostanu doma, ali da istovremeno dopuste svojoj mašti da odluta opatijskim parkovima, kupalištima, šetnicama… Objavama smo ih potaknuli da osmisle plan putovanja, a istovremeno kroz dio „Upoznaj lokalno“ i predstavili autohtone lokalne proizvođače, umjetnike i baštinu ovog kraja, pojasnila je Petričić.

Relakasacijom zaštitnih mjera, koje prati i sve intenzivnija komunikacija o otvaranju turističkih putova na nacionalnoj i međunarodnoj razini, kampanja Turističke zajednice dobila je novu dimenziju, uz poruku „Planiraj danas, posjeti Opatiju sutra“, odnosno „Dream today, visit Opatija tomorrow“. Uvertira u intenzivnije predstavljanje turistima objava je prigodnog promotivnog videospota namijenjenog stranim tržištima koji sve buduće posjetitelje grada poziva da maštaju o prekrasnom lungomaru, uživanju na morskim valovima i opuštanju na plaži, šetnjama prirodom i okusima lokalne gastronomije.

– Željeli smo vjerno prenijeti opatijsku atmosferu, sve ono što naši gosti mogu doživjeti, osjetiti i okusiti u našem gradu, a upravo kako bismo zadržali tu lokalnu autentičnost, ovu video-razglednicu prati glas Opatijke Karoline Šuše koja je u cijelu priču unijela i dodatnu emotivnu dimenziju. Treća faza komunikacije prema stranim tržištima uslijedit će neposredno prije i nakon otvaranja granica, kada ćemo pozvati naše goste da svoje snove pretvore u stvarnost i posjete Opatiju – danas. Naravno, pritom ćemo objasniti i koje sve mjere sigurnosti ispunjavaju hoteli, restorani i drugi turistički subjekti, a kako bi dodatno pojačali osjećaj sigurnosti kod gostiju, zaključila je Suzi Petričić.

Kampanja Turističke zajednice grada Opatije već sada je naišla na odlične reakcije na društvenim mrežama, a objave na šest jezika, koje ciljaju ključna emitivna tržišta, potaknule su i brojne reakcije pratitelja koji ih rado dopunjuju vlastitim sadržajem i pričama o ugodnim doživljajima iz ranijih turističkih posjeta Opatiji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari