U PERIVOJU BULGARIA

OPATIJA “DND u susret djeci”; Obiteljska potraga za pričama našeg kraja

U petak, 13. kolovoza 2021. od 18:30 h do  19:30 h u Opatiji će se održati program DND U SUSRET DJECI “Potraga za pričama našeg kraja-Oživimo opatijski dječji perivoj”

Program će se odvijati u opatijskom dječjem perivoju (perivoj Bulgaria). S obzirom da opatijski perivoj Bulgaria sadrži dvije gigantske sekvoje koje simboliziraju rast i razvoj, perivoj je proglašen dječjim. Unutar njega nalaze se raznolike biljne vrste koje će djeca u petak i istražiti!

“Program je osmišljen kao zajedničko otkrivanje priča našeg kraja za djecu predškolske i školske dobi i članove njihovih obitelji (roditelje ili skrbnike). Program će se odvijati na tri punkta unutar opatijskog dječjeg perivoja, na kojima će volonteri Društva „Naša djeca“ Opatija pripovijedati priče našeg kraja, održati likovno-kreativne radionice, igre i još mnogo, mnogo toga.”, priopćili su iz DND Opatija.

Program je besplatan, a osmišljen je s ciljem održavanja kreativnih radionica za djecu i njihove roditelje/skrbnike, zajedničko likovno-kreativno druženje djece i roditelja, kvalitetno provođenje slobodnog vremena na otvorenom prostoru te „oživljavanje“ zaboravljenih priča našeg kraja. Obiteljska potraga za pričama našeg kraja interaktivna je igra za cijelu obitelj u kojoj članovi obitelji djeluju kao tim te rješavaju prigodne zadatke. Zanimljivost igre je u tome što su svi sudionici pobjednici, a kući sa sobom nose ono najvažnije, certifikat iz obiteljskog zajedništva.

Program započinje na info štandu ispred prostorija Društva „Naša djeca“ Opatija (Stubište Lipovica 2)  na kojem će prijavljeni dobiti upute i zajedno s volonterima DND-a oživjeti opatijski dječji perivoj!

Bitno je napomenuti da će se program održati u skladu s epidemiološkim mjerama te će se svi sudionici morati pridržavati preporučenih mjera higijene i držanja razmaka.

Radi pripreme materijala za radionice molimo sve zainteresirane da se prijave na mail dnd.opatija@gmail.com i ispune prijavnicu koja će im naknadno biti poslana.

Društvo „Naša djeca“ Opatija poziva svu djecu i članove njihovih obitelji da nam se pridruže u oživljavanju opatijskog dječjeg perivoja te svojim dolaskom i sudjelovanjem pridonesu stvaranju pozitivne atmosfere i kvalitetno provedenom obiteljskom vremenu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari